La Junta de Govern Local de València aprovarà este divendres el projecte d’intervenció en la Casa Forestal del Saler

El Consistori invertirà en este projecte de rehabilitació prop de 600.000 euros

La Junta de Govern Local aprovarà este divendres el projecte d’intervenció en la Casa Forestal del Saler. El vicealcalde de València i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha destacat que “la Casa Forestal constitueix en si mateixa un valuós element patrimonial que ha de ser gaudit per tots els veïns i veïnes de València, especialment els dels pobles del sud, així com dels visitants”. Campillo ha explicat que esta adequació preveu condicionar la primera planta per a la realització d’exposicions temporals així com preparar la terrassa per a actes divulgatius i culturals a l’aire lliure, sempre respectant la protecció mediambiental del seu entorn.

La Casa Forestal és una edificació situada a l’interior de la Devesa del Saler. Va ser construïda en 1920, restaurada integralment el 1957 i rehabilitada estructuralment al final de la dècada dels anys 90. Pertany a l’Ajuntament de València i està gestionada pel Servici de Devesa-Albufera. Al seu interior i exterior conté elements ceràmics de gran valor i interés, com una magnífica representació, en la planta baixa, de la llegenda de La serp de la Sanxa i el pastor, immortalitzada per Blasco Ibáñez a la seua novel·la Cañas y Barro.

Fins ara ha tingut un ús semi-públic, ja que la part de l’edificació més significativa, anomenada “Casa Gran”, ha estat tradicionalment un espai estrictament associat a el protocol municipal del Ajuntament. Ara, l’objectiu és obrir la Casa Forestal a tots els valencians i valencians, així com als visitants de Parc Natural de l’Albufera, “creant un nou recurs cultural i social per a la ciutat, especialment per als veïns i veïnes del Saler així com la resta de pobles del sud i de barris i pobles de la ciutat”, ha assenyalat el vicealcalde.

Este projecte d’Intervenció afecta tant a l’interior com a l’exterior de l’edifici. A l’interior s’intervé en la part anomenada “Casa Gran”, en la qual s’adeqüen les instal·lacions d’il·luminació, climatització, fusteria i revestiments així com els accessos. També contempla la recuperació d’elements de valor patrimonial. A la part exterior es defineixen amb més precisió els accessos al recinte i els àmbits d’ús públic de l’entorn condicionant la zona de porxe, la d’aparcament i les entrades, tant la principal com la que dóna a la platja.

Tant a l’interior com a l’exterior s’eliminaran les barreres arquitectòniques i es millorarà l’accessibilitat de vianants i en les zones exteriors s’incorporaran nous elements d’il·luminació tipus LED amb disseny i característiques adequades a l’entorn i un paviment de formigó imprès en l’àmbit dels vials.

La superfície d’actuació a l’entorn de l’edifici és de 2.747 m2, mentre que la de l’exterior del porxe, pati i terrassa és de 165 m2. El total de la superfície construïda de l’edificació “Casa Gran” és de 284 m2.

El pressupost total de licitació 590.835 euros i el termini d’execució és de 12 setmanes.

Amb l’aprovació este divendres per part de la Junta de Govern Local del projecte tècnic, Campillo preveu començar la rehabilitació a partir del pròxim any “per fer de la Casa Forestal del Saler un centre de referència per a la interpretació del bosc de la Devesa i per a que els veïns i veïnes puguen utilitzar-la com a espai social i cultural”. 

Deixa el teu comentari