La limitació de la mobilitat a la Comunitat Valenciana es redueix entre les 1.00 hores i les 6.00 hores i l’hostaleria tancarà a les 00.30 hores

El president de la Generalitat avança que aquesta serà l’última quinzena amb toc de queda després de 7 mesos, “si la situació no canvia”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, després d’haver rebut l’aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la Generalitat ha aprovat les noves mesures de control enfront de la COVID-19, entre les quals destaquen la de reduir la limitació de la mobilitat nocturna entre les 1.00 hores i les 6.00 hores i la de retardar el tancament de l’activitat hostalera a fins a les 00.30 hores. 

A més s’amplia l’aforament al 75% de les activitats relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones (esportives, culturals o socials). En el cas d’espais tancats, el màxim serà de 3.000 persones i en espais oberts, de fins a 4.000 (en tots dos cas,s en sectors diferenciats de 1.000 persones).

Aquestes mesures han entrat en vigor a les 00 hores del dilluns, 24 de maig, i seran aplicable fins al dilluns, 7 de juny, inclòs. 

El president de la Generalitat ha subratllat que, mentre avança l’obertura progressiva, la vacunació és el gran actiu per a la superació de la pandèmia i és on centraran els esforços.

El cap del Consell ha recordat que la Unió Europea va arribar el dijous passat a un acord per a crear un certificat europeu que facilite des d’aquest estiu viatjar als europeus que hagen sigut vacunats contra el coronavirus, tinguen anticossos o disposen d’una *PCR negativa, després que el Parlament europeu cedira davant els Vint-i-set i renunciara a la gratuïtat que exigia per als test.

Serà aplicable en el conjunt de la UE a partir de l’1 de juliol.

Deixa el teu comentari