La Mancomunitat de la Ribera Alta i els ajuntaments de Carlet i Carcaixent signen un conveni de col·laboració

La Mancomunitat de la Ribera Alta i els ajuntaments de Carlet i Carcaixent han signat un conveni de col·laboració per a la digitalització dels  patrimonis culturals i naturals dels municipis, i la seua difusió a través de la plataforma Riberana.

L’acte ha contat amb la presència del secretari autonòmic d’Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan, qui ha participat també en la presentació de la Guia del Departament de

Digitalització, editada per la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Aquestos convenis són un marc per a la digitalització del patrimoni local, i

estableixen unes bases per al treball conjunt de les dues administracions (la local i

la comarcal), per a facilitar el treball dels tècnics i establir equips conjunts, compartir

recursos i informació, documentació prèvia elaborada per cada Ajuntament i

accelerar tràmits i accessos.

En el cas de Carlet, el conveni destaca la digitalització i canvi de format del fon audiovisual de la desapareguda Tele Carlet.

El conveni de Digitalització amb Carcaixent afavorirà també la incorporació d’una altra de les poblacions més destacades de la Ribera, per nombre d’habitants, amb un patrimoni molt lligat al conreu i comercialització de la taronja i l’esplendor de l’època modernista.

Uns altres ajuntaments com Alzira, Montserrat o Montroi han formalitzat per escrit aquest acord amb la Mancomunitat de la Ribera Alta. La Mancomunitat oferirà a la resta de municipis de la comarca la possibilitat de formalitzar aquestos convenis.

Elements de 15 localitats diferents ja estan representats al repositori de Riberana, per a treballar en la seua difusió i preservació.

Deixa el teu comentari