La nova TDT arriba ja a 18 municipis de València i Castelló

Uns 850.000 edificis d’habitatges hauran d’adaptar les antenes al desplegament de la tecnologia 5G

Comença ja la festa del 5G. Les comunitats de veïns poden demanar les ajudes públiques per a resintonitzar la TDT des d’aquest dijous.

Uns 850.000 edificis d’habitatges hauran d’adaptar les antenes al desplegament de la tecnologia 5G.

Díhuit municipis de les províncies de Castelló i València canviaran de freqüència de TDT a partir d’aquest dimecres, la qual cosa obligarà a adaptar les instal·lacions col·lectives de recepció de televisió en un termini de quatre i sis mesos, per al que s’han habilitat ajudes públiques.

En altres tres municipis de Castelló el canvi de freqüències es produirà en l’últim trimestre d’enguany, mentre que en els restants 521 municipis de la Comunitat Valenciana les actuacions continuaran a principis de 2020, segons informa el Ministeri d’Economia.

El canvi de freqüències es produeix per l’alliberament del Segon Dividend Digital, que permetrà el pròxim desplegament de xarxes ultraràpides 5G en la banda de 700 MHz, i no implicarà l’aparició ni desaparició de canals de televisió, que simplement es desplacen de freqüència, ni l’obsolescència de televisors ni descodificadors de TDT.

Les comunitats de veïns poden demanar ajudes per a la resintonització de la TDT des d’aquest dijous. La informació per a sol·licitar les subvencions del Segon Dividend Digital està disponible en la pàgina televisiondigital.es

El procés es va iniciar el mes de juliol passat a Espanya i provoca que alguns canals de televisió digital terrestre (TDT) canvien de freqüència d’emissió per a cedir aqueix espai al desplegament de les futures xarxes de connectivitat 5G, segons detalla el Ministeri d’Economia.

Perquè els ciutadans puguen continuar gaudint de l’oferta completa de TDT, al llarg dels pròxims mesos, al voltant de 850.000 edificis d’habitatges col·lectius hauran de realitzar adaptacions en els seus sistemes de recepció del senyal televisiu.

Deixa el teu comentari