La regidoria d’Educació de València distribueix tauletes digitals entre els col·legis municipals i l’alumnat en situació de vulnerabilitat

Ibáñez: “Les eines digitals resulten imprescindibles per a reforçar la igualtat d’oportunitats de l’alumnat”

La regidoria d’Educació distribueix 453 tauletes digitals entre els col·legis municipals, el Conservatori Municipal de Música José Iturbi, dèsset Centres d’Acció Educativa Singular (CAES) i vuit centres de dia.

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha explicat que “en el context de pandèmia en què ens trobem s’ha palesat la bretxa digital que existeix en l’entorn educatiu, i la necessitat que les administracions públiques unim esforços per donar suport als col·lectius vulnerables”. En este sentit, “les eines digitals resulten imprescindibles per reforçar la igualtat d’oportunitats de l’alumnat”.

Tenint en compte esta situació, la regidoria d’Educació ha adquirit 453 tauletes digitals, amb funda i targeta SIM i tarifa de navegació de 80 Gb, amb l’objectiu d’ajudar els centres educatius a desenvolupar la seua tasca en les millors condicions possibles. 

Este material s’ha distribuït entre els tres col·legis municipals, Fernando de los Ríos, Benimaclet i Santiago Grisolía, pretenent ser un complement per a aquells estudiants que no van poder accedir al repartiment realitzat per la Generalitat Valenciana. De fet, esta iniciativa s’ha dut a terme de manera coordinada amb la Conselleria d’Educació, i s’ha procurat que les característiques dels dispositius siguen iguals. També se n’han lliurat al Conservatori Municipal de Música José Iturbi. Els dispositius quedaran a disposició dels equips directius dels centres esmentats, amb la finalitat que pugen gestionar el seu ús en funció de les necessitats prioritàries de moment. A més dels centres de titularitat municipal, s’han lliurat tauletes digitals en concepte de préstec als Centres d’Acció Educativa Singular (CAES) tenint en compte l’especial situació de dificultat socioeconòmica de l’alumnat que acullen.

Ibáñez ha explicat que “en estes situacions, les eines digitals resulten imprescindibles i l’Ajuntament de València està contribuint a la millora en la igualtat d’oportunitats de l’alumnat pel que fa a l’accés a noves metodologies educatives”.

D’altra banda, també s’han destinat tablets a vuit centres de dia gestionats per la regidoria de Benestar Social per tal d’afavorir l’aprenentatge de l’alumnat en situació de vulnerabilitat que atenen. La regidora de Benestar Social, Isabel Lozano, ha explicat que “estos dispositius seran de molta utilitat per a la intervenció amb els joves i les joves en els centres, per tal de reforçar els seus itineraris formatius i la seua capacitació digital, reduint també la bretxa digital. Per això, agraïm a la delegació d’Educació la seua sensibilitat i col·laboració amb la xarxa de centres d’inserció de joves de la ciutat. Sens dubte, l’aposta de l’Ajuntament de València pels menors amb més dificultats es traduirà en més i millors oportunitats per les seues vides”.

Deixa el teu comentari