La història de l’Arxiconfraria Verge de la Soledat, en el MUMA

La Sala d’Exposicions Temporals del Museu Municipal d’Alzira mostra des de divendres un recull extens d’història de l’Arxiconfraria Verge de la Soledat, la qual busca donar a conéixer la tradició, la devoció i el futur.

La Sala d’Exposicions Temporals del Museu Municipal d’Alzira acull una extensa mostra de la història de l’Arxiconfraria Verge de la Soletat, amb una gran quantitat d’informació, material visual, peces de vestir i un llarg etcètera que busca donar a conèixer el passat de la confraria i també el futur.

A la inauguració varen assistir representants de la Setmana Santa, integrants d’altres confraries, el president de la Junta, Vicent Fàbregues, i també representants del món polític, com el tinent d’alcalde, Fernando Pascual, o els regidors José Andrés Hernández i José Luis Ruíz.

L’exposició també conté una reproducció fidel de vestes que portaven els confrares de temps passats, que s’han elaborat per a l’exposició.

El president d’aquesta arxiconfraria reconeix fa dos anys que existia la voluntat de dur endavant l’exposició, i que finalment s’ha pogut dur a terme.

La mostra conté una gran tasca de recopilació d’informació i material fotogràfic.

Vicent Fàbregues, president de la Junta de Germandats es mostra satisfet amb la tasca feta per la confraria, perquè assegura que una gran quantitat de gent encara desconeix la història de les confraries de la ciutat.

Fàbregues recalca que l’exposició aporta un gran valor a una senya d’identitat pròpia de la Setmana Santa d’Alzira, els dossers.

L’exposició, que busca ensenyar el passat d’aquesta confraria, estarà oberta al públic fins al pròxim 24 de febrer en el Museu Municipal d’Alzira.

 

Deixa el teu comentari