La Unió Musical de Torrent estrena nova seu i presenta a la Big band

Un projecte dirigit per Kiko Berenguer que s’obri camí en el panorama jazzístic nacional

La festivitat de Santa Cecilia, patrona dels músics, ha obert el calendari d’activitats que diverses societats musicals han programat per a aquests dies.


La UMT va celebrar l’inici d’aquesta XLV Setmana Musical amb un concert extraordinari, en honor de la santa, en el qual la Banda Simfònica va brillar sota la direcció del mestre Frank De Vuyst. La programació especial va seguir el passat cap de setmana amb la presentació de la Big band de la UMT, un projecte que arranca amb tota l’energia que un dels millors jazzistas del panorama internacional, Kiko Berenguer, pot aportar a iniciatives d’aquesta magnitud. El canviat de nom saxofonista va amenitzar amb el seu quartet de saxos la nit del divendres, durant la presentació de la Big band, en un concert que va ser també tribut al mestre Pedro Iturralde, per a oferir després al públic assistent una selecció de col·laboracions molt especials en les quals va comptar amb la companyia de Ramón Bresó, a la flauta, i la interpretació al piano de Carles Civera, amic personal de Kiko i professor en el conservatori de música de Torrent.


El diumenge a les 12h es va celebrar, per fi, la inauguració d’un local renovat després de les reformes realitzades aquest estiu i que permetran gaudir més de la música i de tots els actes que acollirà la nova seu de la UMT en el saló Músic Marià Puig Yago. Per a finalitzar els actes solemnes, membres de la Va unir Musical van celebrar una missa a l’església de l’Asunción de Ntra. Sra., en honor de la patrona.

Deixa el teu comentari