La Unitat Domiciliària Pediàtrica de la Fe rep la donació d’unes maletes per a acostar els tractaments al domicili dels pacients

La Unitat Domiciliària Pediàtrica de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha rebut de l’empresa valenciana Gabol la donació de quatre maletes i quatre borses de viatge per a transportar el material sanitari que se sol emprar en els tractaments en domicili de pacients oncològics i crònics.

Mara Andrés, una de les metgesses responsables del programa d’Assistència Domiciliària Integral al Xiquet Oncològic (Adino) ha agraït a Gabol aquest gest solidari. “Les visites a domicili tracten de convertir les cases dels pacients en el millor lloc terapèutic on es poden administrar diferents tractaments que inclouen dispositius respiratoris o analgésicos, entre uns altres. Tant pacients oncològics com amb altres patologies cròniques poden beneficiar-se d’aquest servei, la qual cosa suposa una millora significativa en la qualitat de vida d’aquestes famílies”, ha explicat.

Amb freqüència, aquest tipus de materials necessiten un espai de transport ampli, per la qual cosa la possibilitat de disposar de maletes i borses específiques per al seu transport facilita molt la labor de tot l’equip sanitari.

Aquesta iniciativa se sumisca a la denominada ‘Bomba Viatgera’, que ja va engegar la Unitat Domiciliària Pediàtrica, amb l’objectiu de transformar l’administració de quimioteràpia en el domicili del xiquet o xiqueta en alguna cosa lúdic i atractiu, i que consistia a decorar les eines que es traslladen des de l’hospital fins a la llar del pacient.

D’aquesta forma, el personal de la Unitat va elaborar de forma artesana amb goma eva dues fongues per a bombes de perfusión de quimioteràpia amb dissenys colorits i divertits, a més, d’emoticones per als degotadors, que avaluen l’estat d’ànim. Aquest material didàctic es transporta en una maleta també decorada, amb forma de casa i fabricada en fusta.

Unitat Domiciliària Pediàtrica Hospital La

Fe L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe compta amb la Unitat d’Hospitalització a domicili per a pacients que requereixen d’una atenció integral, des de la seua llar, en diferents moments de la malaltia.

Des de 1997, aquest centre sanitari, a iniciativa del Servei d’Oncologia Pediàtrica, es va engegar el Programa d’Assistència Domiciliara Integral al Xiquet Oncològic (Adino), ampliant-se l’any 2013 amb el Programa d’Assistència Domiciliària Integral al Pacient Pediàtric i Neonatal (Adipen).

La Unitat d’Oncologia Pediàtrica atén, aproximadament, 100 nous pacients a l’any. Els avanços en recerca han permès que, en l’actualitat, el càncer infantil siga potencialment curable fins a en un 70-80% dels casos. No obstant açò, l’elevat nombre d’ingressos hospitalaris i la durada d’aquests, suposa una ruptura amb la vida quotidiana, tant per a la unitat familiar com per al propi pacient.

Per aquest motiu, l’hospitalització a domicili es presenta com una alternativa capaç de minorar els problemes derivats d’aquesta estada perllongada sense minvar la qualitat assistencial.

“De la mateixa manera, per als pacients pluripatológicos crònics complexos, que no compten amb un diagnòstic oncològic, l’existència d’una atenció domiciliària millora enormement la seua qualitat de vida a causa de la gran quantitat de visites que han de realitzar a centres sanitaris. Poder acostar els controls clínics, analítics i tractaments de tots aquests pacients a casa contribueix a millorar en gran manera la dinàmica familiar i la qualitat de vida d’aquests xiquets i xiquetes”, ha conclòs Mara Andrés.

Deixa el teu comentari