L’Ajuntament d’Alaquàs ha posat en marxa una campanya de conscienciació i informació per a donar a conèixer a les persones propietàries d’animals de companyia

L’incompliment de les normes que regula l’Ordenança de la Tenència d’Animals de Companyia comporta sancions de fins 200 euros.

L’Ajuntament d’Alaquàs ha posat en marxa una campanya de conscienciació i informació per a donar a conèixer a les persones propietàries d’animals de companyia les obligacions que tenen tant en la via pública com en les zones d’esplai caní així com les sancions a les què s’enfronten si no respecten les normes.

L’objectiu d’aquesta campanya és recordar a la ciutadania que la convivència entre persones propietàries i no propietàries és necessària per a la qualitat de vida de totes i tots. A més,  el text vetla també pel benestar animal i per això s’incideix en què els animals són éssers que senten i pateixen també com les persones.

Aquestes normes es troben regulades en l’Ordenança de la Tenència d’Animals de Companyia i el seu incompliment comporta sancions de fins 200 euros. Una de les principals obligacions que regula aquesta ordenança és l’obligació de netejar i recollir els orins i els excrements de les mascotes. Es recorda que és obligatori l’ús d’atomitzador així com bosses de recollida d’excrements. El text estableix a més que els propietaris han d’impedir en tot cas que els animals dipositen els seus excrements i miccions en la via pública i en general en qualsevol lloc dedicat al trànsit de vianants, excepte en els llocs habilitats.

A través d’aquesta Ordenança es recorda que les persones propietàries de mascotes són les responsables del compliment de les normes d’ús i que per tant està prohibit el maltractament animal.

Pel que fa a les zones d’esplai caní, l’Ordenança especifica que el manteniment i bon ús de les instal·lacions és una responsabilitat de les persones usuàries. Està permès l’accés a gossos degudament identificats i vacunats, acompanyats de les persones propietàries. Per la seguretat de totes i tots, està prohibit l’accés a menors de 14 anys sense la companyia d’un adult i es recomana no fer ús de la instal·lació si se sospita que el gos pot estar malalt. Es recorda a més que per a garantir la bona relació veïnal i el respecte amb totes i tots, és important adaptar els horaris d’ús per tal de respectar el descans de les veïnes i veïns.

Per a donar a conèixer totes aquestes mesures, l’Ajuntament d’Alaquàs està treballant en la instal·lació per tot el municipi de banderoles i cartells publicitaris per tal que tota la població tinga al seu abast tota la informació. A més, l’Ajuntament té previst posar en marxa activitats de conscienciació amb el Consell de Xiquets i Xiquetes i amb els Corresponsals Juvenils. L’Ajuntament han incrementat també la senyalització en els espais públics i es continuen habilitant operatius de la Policia Local que vetllen als parcs i jardins pel compliment de l’Ordenança. Es continuaran també organitzant curs d’ensinistrament i coneixement de les millors atencions per a l’animal de companyia així com  amb l’adequació dels espais d’esparciment caní.

Deixa el teu comentari