L’Ajuntament d’Alaquàs va presentar ahir dijous 3 de desembre les polítiques de benestar social municipals en matèria de discapacitat

El Castell d’Alaquàs va acollir un acte en el qual es van presentar les polítiques de benestar social municipals en matèria de discapacitat. A continuació es va inaugurar una exposició protagonitzada per l’associació AMIAR amb la col·laboració de l’Associació de Fotografia d’Alaquàs per tal donar de visibilitat a aquestes persones

L’Ajuntament d’Alaquàs va presentar ahir dijous 3 de desembre les polítiques de benestar social municipals en matèria de discapacitat. L’acte, celebrat amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, va tindre lloc al Castell d’Alaquàs i en ell van estar presents l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i la Regidora de Benestar Social, Elena Solís, membres de l’associació AMIAR, del projecte Diversia, representants de l’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer de l’Horta Sud (Afasud), alumnat d’educació especial, familiars i persones voluntàries.

L’acte es va iniciar a la sala la Xemeneia del monument històric. En ell es va fer un repàs per tots els programes que l’Ajuntament d’Alaquàs ofereix per a les persones amb discapacitat amb l’objectiu de “vetlar pels seus drets i donar resposta a les seues necessitats”, va destacar la Regidora.

Les polítiques de Benestar Social continuen sent un dels eixos fonamentals de la gestió municipal. Les persones amb discapacitat compten amb tot tipus de programes educatius i d’inserció per al seu desenvolupament i que són adaptats a les circumstàncies personals de cadascun. Des de l’Ajuntament d’Alaquàs es posen en marxa tot tipus de programes com el d’inclusió social, el de salut mental i Diversia, un programa per a la promoció de l’autoetima, l’autonomia i la independència a través del qual es realitza un seguiment i control de les persones participants per tal de reforçar les seues habilitats i les seus fites. S’imparteixen a més tot tipus de tallers com gestió domèstica, cura personal, sexualitat individual i de parella, entrenament en habilitats socials, oci i temps lliure.

Des del departament es treballa en coordinació amb l’Agència de Desenvolupament Local i amb l’oficina LABORA per tal de formar part dels programes d’inserció laboral específics en l’atenció a persones amb diversitat funcional com Fundació Once, Cambra de Comerç i Fundació Novaterra entre altres. Hi ha un treball de coordinació també amb altres departaments  com ara l’àrea d’Urbanisme i Mobilitat per tal de continuar treballant en la millora de l’accessiblitat a través del projecte PMUS gràcies al qual l’any 2021 es destinaran un total de 75.000 euros. Es treball conjuntament també amb l’àrea de Brigades d’Obres per a promoure accions com la realització de cartells en braille i la col·locació de senyalística per a persones amb autisme en llocs estratègics. Amb les regidores de Cultura i Esports es treballa també per tal de posar en marxa activitats per totes aquetes persones. A més, i per tal de continuar facilitant la incorporació de totes aquestes persones en tots els sectors de la població, l’edil va anunciar que l’Ajuntament d’Alaquàs donarà subvencions a totes les associacions que realitzen un projecte a Alaquàs per a persones amb dependència o discapacitat funcional.

En l’acte es va projectar un vídeo elaborat per l’Ajuntament d’Alaquàs i protagonitzat per persones amb discapacitat que ha sigut preparat per tal de conscienciar la ciutadania sobre com són de limitadores les etiquetes que s’atribueixen a persones amb  discapacitat. El vídeo forma part d’una campanya posada en marxa pel departament de Benestar social sota el lema “Les etiquetes són per a la roba” i que ha consistit en el desenvolupament de diverses activitats de conscienciació. En ella han participat membres de l’associació Amiar, del projecte Diversia i l’alumant d’educació especial.

 A continuació, amb l’objectiu de donar visitibilitat a les persones amb discapacitat, es va inaugurar una exposició protagonitzada per l’Associació AMIAR amb la col·laboració de l’Associació Fotogràfica d’Alaquàs  (AFA) que es podrà visitar fins al 9 de gener de 2021 al claustre del Castell d’Alaquàs de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

Deixa el teu comentari