L’Ajuntament d’Almussafes obri una línia d’assessorament gratuït sobre les clàusules sòl

Es presta a través del Servei de Mediació de Conflictes que el consistori municipal, en col·laboració amb el ICAV, van posar en marxa en 2015

 L’any passat van ser ateses 100 persones, de les quals finalment van ser tractats 45 casos

Almussafes, a 2 de febrer de 2017. A partir d’ara, els veïns d’Almussafes que sospiten que poden haver sigut víctimes de les clàusules abusives i poc transparents en la subscripció de les seues hipoteques podran acudir al Servei de Mediació de Conflictes del consistori, que acaba de procedir a l’obertura d’una nova línia d’assessorament gratuït per a informar sobre aquesta qüestió. Les persones que desitgen accedir al mateix hauran de posar-se en contacte amb el departament de Benestar Social a través del telèfon 96 178 39 91 i sol·licitar cita prèvia.

reunió servei mediació_arxiuEl passat 21 de desembre el Tribunal de Justícia de la Unió Europea fallava contra el sistema financer espanyol en el cas de les clàusules sòl. En la sentència, l’organisme internacional establia que les entitats bancàries han de retornar almenys 4.000 milions abonats pels hipotecats abans de 2013 per aplicar la citada taxa de forma abusiva i sense transparència

Per a facilitar el procés de reclamació de les quantitats que els bancs han de retornar-los als veïns d’Almussafes, l’Ajuntament de la localitat acaba de posar en marxa una línia d’informació i assessorament gratuïta amb la qual pretén “ajudar als almussafenys en els tràmits administratius que cal realitzar perquè aqueixos diners cobrats tornen a les mans dels seus legítims propietaris”, assenyala el regidor de Benestar Social, Faustino Manzano.

Gràcies a aquesta iniciativa, oferida pel consistori municipal en col·laboració amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV), tots els veïns podran rebre una atenció especialitzada per part d’advocats especialistes en aquest àmbit, els qui podran analitzar totes les possibles clàusules abusives dels préstecs hipotecaris subscrits i determinar si existeix alguna qüestió per la qual es puga reclamar la devolució d’alguna quantitat o la modificació de les condicions.

Per a accedir a aquesta assistència, que forma part del Servei de Mediació de Conflictes posat en marxa per l’Ajuntament fa prop de dos anys, els interessats hauran de contactar amb el departament de Benestar Social a través del telèfon 96 178 39 91 i sol·licitar cita prèvia

El Servei de Mediació de Conflictes, finançat íntegrament amb càrrecs als pressupostos municipals amb una inversió anual de 7.200 euros permet el trasllat una vegada cada quinze dies d’experts en mediació fins a la localitat durant quatre hores i mitja per a oferir atenció a aquells que ho sol·liciten. Per al ICAV, gràcies a aquesta disciplina “els protagonistes del conflicte es converteixen també en protagonistes a la recerca de les millors solucions consensuades i vàlides per a tots”. El 2016 es va tancar amb un total de 100 veïns atesos i 45 casos tractats, dels quals s’han tramitat un total de 30 expedients, la majoria d’ells relacionats amb l`àmbit familiar i el civil mercantil.

Amb la mediació, els afectats per algun tipus de conflicte poden resoldre el seu problema d’una forma més ràpida i beneficiosa per a les parts. Segons els advocats, “amb aquesta tècnica s’obtenen resultats més ràpids, estables, útils i duradors” i alhora “es fomenta la comunicació i la convivència pacífica”.

Deixa el teu comentari