L’Ajuntament de l’Alcúdia aprova una innovadora ordenança per regular les terrasses de bars i restaurants.

La necessitat d’adaptar l’antiga ordenança al nou marc legal ha motivat una revisió a fons del reglament local, que s’adapta als nous temps, defineix la fiscalitat d’aquestos espais i, per primera vegada, homogeneïtza l’estètica de totes les terrasses.

El plenari del passat dimarts 29 de març aprovà la nova ordenança proposada per la regidoria d’activitats econòmiques. Es tracta d’un document sobre el qual s’ha estat treballant des del passat setembre i que ha comptat amb la participació i els suggeriments de la majoria dels establiments locals del sector hostaler.

Model tanca terrasses bars l'Alcúdia muntatge valles lxnosal3 (1)La principal novetat que inclou és la definició de les tanques perimetrals de les terrasses, que seran totes d’un mateix model que s’adquirirà a través de l’Ajuntament i que inclouran el lema de la campanya L’Xnosal3, l’eslogan que es va triar en la campanya per promocionar la marca L’Alcúdia. La instal•lació anirà a càrrec de l’Ajuntament i no tindrà cap cost per als propietaris dels establiments.

Les marquesines delimitades per les tanques també estan definides a nivell tècnic i estètic per l’ordenança, cosa que comportarà una imatge comuna per a totes elles. A més a més, es regulen detalls com les taules i cadires: cada establiment podrà triar el model que considere però en la terrassa hauran de ser totes iguals.

En el plenari un dels aspectes que va destacar-se és el preu per metre quadrat que es defineix a la nova regulació, ja que en l’Alcúdia va a ser de 10€/m2 anual, el més barat de la comarca, quasi deu vegades inferior al dels municipis de l’entorn, un fet que per a Rubén Grau, regidor d’activitats, “es mostra que l’interés de l’Ajuntament ha estat en la seguretat i en l’estètica i mai hem tingut cap afany recaudatori”.

El regidor continua explicant que “els propietaris dels establiments han estat d’acord en establir una estètica homogènia tot i que hem establert un període d’adaptació que arriba fins 2020”. També ha afegit que “la principal prioritat era garantir, d’una banda, la seguretat dels clients dels locals, establint espais segurs que recullen les exigències tècniques de les normatives vigents. Volíem evitar que la poca distància entre terrassa i vehicles que circulen fora un perill”. A continuació ha assenyalat que “la segona premissa ha estat assegurar el lliure trànsit de vianants per les voreres, contemplant totes les circumstàncies, com ara el pas de carrets de bebè i les cadires de minusvàlids, així com garantir l’accés a les vivendes sense que els seus propietaris patisquen molèsties”.

Grau ha volgut justificar la importància que l’estètica de les terrasses té a la nova ordenança explicant que “la imatge de un poble és la imatge dels seus carrers i de les seues places. Les faroles solen ser d’un mateix model, com ho és el mobiliari urbà. Consideràrem que recórrer una avinguda amb marquesines de mil colors distints donava una imatge poc adequada i per això pactàrem definir quin model de terrassa seria el més adequat i acordàrem que seria igual per a tots”. A més a més, el regidor destaca que “incloem la imatge de la marca l’Alcúdia i regulem l’espai màxim de la publicitat en els tendals, per evitar l’aspecte de panell publicitari”.

Deixa el teu comentari