L’Ajuntament de l’Ènova busca suport per a declarar BIC el conjunt arqueològic patrimonial

Vila Cornelius, les pedreres i les carrilades Iber-romanes són patrimoni del poble. A més reclamen danys i perjudicis pels danys ocasionats en la construcció de l’AVE.

L’Ajuntament de l’Ènova busca impulsar el conjunt arqueològic romà del municipi. Es tracta del conjunt patrimonial format per la Vila Cornelius, les pedreres i les carrilades.

El Consistori busca poder potenciar i vincular les tres parts però contempla diverses problemàtiques.

La idea de vincular tot el conjunt arqueològic aportaria una gran quantitat de beneficis per al poble, ja que, entre altres, es convertiria en un recurs turístic important de tot el territori.

Des del Consistori reclamen que ja són 15 anys els que porten pagant els errors, asseguren, que escometeren les diferents institucions.  

Per altra banda, indiquen, el conjunt arqueològic romà del municipi, està en procés per ser declarat BIC, Bé d’Interés Cultural. No obstant això, asseguren, és un procés llarg i complicat.

No obstant això, la problemàtica que contempla aquest conjunt arqueològic romà,  Vila Cornelius, les pedreres i les carrilades, es poden visitar a través d’una ruta de senderisme. Una ruta amb la qual es pot gaudir dels diferents racons històrics i els paisatges que el visitant troba al seu pas.

 

Deixa el teu comentari