L’Ajuntament de Quart de Poblet, referent de mobilitat sostenible en el World Happines Fest

El municipi va exposar les principals iniciatives del PMUS, com els semàfors intel·ligents o les rutes escolars segures, destacant el seu disseny participatiu

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha participat en el World Happines Fest, convidat com a entitat referent pel seu disseny de polítiques per a la promoció de la mobilitat sostenible. L’esdeveniment, celebrat el 20 de novembre de manera online i en directe, va comptar amb la col·laboració de més de 125 països. És la primera vegada que Europa acull aquest fòrum d’experts sobre benestar, considerat un dels més rellevants del món. En ell han col·laborat científics, polítics, líders empresarials, investigadors i artistes, repartits en més de 60 àgores virtuals a tot el món. L’esdeveniment impulsa un model de benestar alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i té com a objectiu impulsar un nou paradigma de creixement que transcendisca l’exclusivament econòmic i mesure el seu èxit en termes de benestar ciutadà. Després del seu pas pels Estats Units i Mèxic, Espanya serà, a partir d’ara, el país amfitrió del World Happiness Fest.
Bartolomé Nofuentes, regidor de Projectes Europeus i Mobilitat i president de EUMAHS, al costat de l’equip tècnic de les àrees de Mobilitat i Projectes Europeus, va dedicar la seua ponència a parlar dels fons europeus per a la ciutadania i la participació ciutadana com a model de gestió. Així, va posar l’accent principalment en el paper que han jugat els veïns i veïnes en el desenvolupament del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), així com en els diferents projectes europeus que s’estan duent a terme.
Sobre el *PMUS va destacar les noves actuacions implementades per a una mobilitat més sostenible en el municipi, propostes per 20 associacions i el Consell Municipal de la Infància. Entre elles, destaquen les rutes escolars segures i accessibles i la implementació de la mobilitat intel·ligent amb elements per a la regulació del trànsit que milloren la qualitat mediambiental i redueixen el CO₂, la qual cosa implica una millora en la qualitat de vida.
Nofuentes també va posar en valor la creació de més espais per als vianants, l’obertura de l’Avinguda de San Onofre a la ciutadania o l’ampliació i millora de les rutes ciclistes. A més, referent a la responsabilitat mediambiental, va parlar sobre la instal·lació de semàfors intel·ligents i sensors d’aparcament, així com de punts de càrrega per a vehicles elèctrics, la qual cosa ha permés disminuir la contaminació lumínica i ha millorat els fluxos de trànsit en el municipi.
El fòrum duu a terme una acció continuada en el temps però, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Felicitat el passat 20 de març de 2020, va organitzar un esdeveniment d’una setmana de duració que va reunir a més de 180 científics, artistes, líders empresarials i investigadors. L’objectiu va ser compartir idees i convidar a la reflexió sobre un nou model de desenvolupament orientat a la creació de benestar.

Deixa el teu comentari