L’Ajuntament de Quart de Poblet se suma a la campanya “Tots els jocs d’atzar #TienenTruco”

Aquesta iniciativa, dirigida a tota la població, té per objectiu sensibilitzar i previndre les conductes addictives relacionades amb els jocs d’atzar

Des de l’Ajuntament de Quart de Poblet es realitza una àmplia labor centrada en promocionar la salut física, emocional i mental de la ciutadania, a través d’un treball transversal entre àrees que abasta les diferents problemàtiques i a tots els col·lectius. Per això, i amb motiu del Dia Nacional sense Jocs d’Atzar, que es commemora el 29 d’octubre, el Consistori s’ha sumat a la campanya “Tots els jocs d’atzar #TienenTruco”.

Articulada des de la UPCCA de Quart de Poblet en coordinació amb totes les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana, aquesta iniciativa té com a objectiu visibilitzar els riscos que impliquen tots els jocs d’atzar i desmuntar els mites associats a ells.

A través de diferents creativitats, es vol mostrar les conseqüències reals que l’addicció al joc provoca en la societat, efectes en la salut de les persones que acaben traduint-se en problemes en el seu entorn familiar i laboral, requerint d’atenció especialitzada.

La campanya, destinada a tota la població, posa l’accent en la prevenció, tractant d’evidenciar la dificultat de guanyar en aquests jocs i com augmenta la quantia de diners que es perd, ja que es basen en les lleis de probabilitat.

En concret, es treballen cinc temàtiques: els jocs de pòquer, les apostes esportives, els denominats “bons de benvinguda” i les clàssiques màquines “escurabutxaques”.

De manera paral·lela, des de la UPCCA de Quart de Poblet s’ha proposat als centres educatius activitats de sensibilització destinades a 4t de l’ESO. També cal destacar que Quart de Poblet forma part del Pacte Social del Bon Ús de les TIC, en el qual s’inclouen intervencions i actuacions relacionades amb els jocs d’atzar a través de les tecnologies.

Deixa el teu comentari