L’Ajuntament de València farà este divendres l’encesa de la il·luminació de Nadal

Hi participaran l’alcalde, Joan Ribó; el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i les falleres majors de València per a 2019, Marina Civera i Sara Larrazábal.

Este divendres a les 19.30 hores la Plaça de l’Ajuntament de València viurà l’encesa oficial de l’enllumenat nadalenc. En l’acte participaran l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó; el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i les falleres majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal. Com a gran novetat, enguany altres dos barris i dos pobles de la ciutat se sumen en l’aposta del govern municipal per descentralitzar la decoració de Nadal.

Els dos barris que enguany estrenaran arbre de Nadal seran Benicalap i Malilla, sumant-se així a les places de Patraix, Campanar, Benimaclet, Sant Valer (a Russafa), la Creu del Canyamelar i Doctor Collado (a Ciutat Vella), Orriols, Sant Marcel·lí i Abastos. Seran així 11 els arbres que es repartiran per tota la ciutat a banda del que demà encendrà la seua llum a la Plaça de l’Ajuntament. A més, Mauella i Forn d’Alcedo també tindran il·luminació nadalenca amb cortines de llums LED o cartells que desitgen ‘Bon Nadal’, sumant-se així a la resta de pobles de València, que ja els tenien des del passat Nadal.

Pel que fa a la Plaça de l’Ajuntament s’incrementaran un 25 per cent els bàculs decoratius, una fórmula ja triada l’any passat per no entorpir el trànsit de carrosses grans en la Cavalcada de Reis. A més, enguany també s’incorpora la il·luminació del betlem que als darrers anys s’ha instal·lat a la Plaça de la Reina i s’ha afegit una presa de tensió per a Cap d’Any en la plaça de Patraix. En total, el pressupost s’incrementa un 33 % respecte a l’any passat i arriba als 80.000 euros. S’hi inclouen també 15 arcs al carrer de la Pau, huit més al carrer de Sant Vicent (al tram entre Maria Cristina i la plaça de la Reina) i uns altres 11 en les entrades a la plaça de l’Ajuntament.

Enguany serà el quart Nadal consecutiu en què la Regidoria de Cultura Festiva dissenya una ornamentació i una il·luminació nadalenques descentralitzades per donar protagonisme a tots els districtes de la ciutat i afavorir l’activitat comercial als barris i pobles. «El Nadal, com la resta de celebracions a València, no sols ha de ser un motor cultural sinó també social i econòmic», ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui ha fet una crida a la ciutadania per acostar-se als múltiples punts decorats per tota la ciutat. En total, hi haurà una trentena d’enclavaments en la ciutat amb ornamentació de Nadal pels set que n’hi hagué en 2015.

Deixa el teu comentari