L´Ajuntament de València rep un diploma de 1932 que acredita a Vicent Alfaro com el “primer alcalde animalista d´Espanya”

El fundador d’Esquerra Valenciana es va oposar a les corregudes de bous en temps de la República.

La regidora de Benestar Animal Glòria Tello, ha rebut de mans de l’historiador Néstor Morente, i amb el beneplàcit de la família, el diploma que el 16 de març de 1932, la Societat Protectora d’Animals i Plantes de València va concedir a l´aleshores Alcalde de la ciutat Vicent Alfaro. El títol l’acredita  com a president honorífic de la Societat Protectora d’Animals, per la seua labor humanitària i cultural en pro de les finalitats de l’entitat.

La regidora Tello ha volgut “agrair esta donació que enriquirà de manera molt especial els fons municipals i que reforça la memòria moltes voltes amagada del nostre passat més pròxim. A València apostem per reconèixer totes aquelles persones que han deixat un llegat important a la nostra ciutat”

L’alcalde Alfaro, al qual la Societat Protectora d’Animals de València reconeix com “el primer alcalde animalista d’Espanya” va tindre una evolucionada sensibilitat pels animals i les plantes, que no s’ha tornat a fer visible fins a la creació de la Regidoria de Benestar Animal, a càrrec de Glòria Tello, com així vol deixar constància l’investigador Néstor Morente en el projecte de mediació cultural amb el títol de “València Republicana”, que està desenvolupant per al Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, des del Centre del Carme Cultura Contemporània. 

El títol, de gran valor històric, el va dissenyar Andrés Goñi i té un ric repertori al·legòric en relació a la protecció animal i vegetal. Este document el va tindre penjat Alfaro en el seu despatx de l’Ajuntament mentre va ser alcalde, i en 2012 Isolda Alfaro, filla de Vicent, li ho va entregar a Néstor Morente al costat de tot el llegat documental del seu pare. 

Ara Néstor Morente i amb el beneplàcit de Isolda Alfaro, ha volgut donar este títol a l’Ajuntament de València en mans de Glòria Tello, perquè el doctor en història de l’art considera a la regidora de Benestar Animal continuadora directa d’este alcalde, quant a la seua labor en pro dels animals i plantes, sent el desig de Néstor que este títol romanga en les dependències d´esta regidoria.

Deixa el teu comentari