L’Ajuntament de València treballa en la poda del pi centenari dels jardins de monforte per estabilitzar la seua copa

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que es tracta d’un arbre monumental de grans dimensions i per tant s’ha requerit la col·laboració de bombers, policia local i la sala de control de trànsit. Segons el vicealcalde, “esta actuació respon al compromís del govern municipal per cuidar la nostra infraestructura verda, els nostres arbres i jardins”. Campillo ha destacat que “els arbres monumentals formen part de la història i la vida de la ciutat, a més de donar uns servicis ecosistèmics de primera magnitud”. 

L’Organisme Autònom de Parcs i Jardins Singulars ha començat este dimecres els treballs de poda del pi centenari del Jardí de Monforte. L’arbre està catalogat oficialment com a “monumental” i per això, com ha assenyalat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, “tenim un deure de conservació”. En este cas, s’està procedint a la poda de la copa de l’arbre per tal de d’estabilitzar-lo i evitar problemes en cas de tempesta o pluges torrencials. A més, Sergi Campillo, ha ressaltat que “els arbres són éssers vius que necessiten un manteniment perquè també pateixen malalties i com a éssers vius que són, també acaben morint per l’edat. Amb estos treballs els garantim una bona salut per a que la seua vida siga el més llarga possible”. En este sentit, el vicealcalde ha explicat que es fan inspeccions setmanals amb mesuradors per comprovar la inclinació de l’arbre i poder actuar davant de qualsevol canvi, com és el cas.  

Este pi centenari és un arbre de grans dimensions i per això han requerit de l’ajuda dels bombers per arribar a la copa mitjançant la cistella incorporada en els seus camions. També esta actuació compta amb la col·laboració de la policia local i la sala de control de trànsit perquè els treballs afecten a la circulació del carrer professor Doctor Severo Ochoa. 

Deixa el teu comentari