L’Ajuntament de Picassent edita el Llibre de les Festes Majors en la seua edició número 75

La publicació acapara les diferents col·laboracions que, en forma d’articles, fan referència a la història i la cultura del municipi, així com també la programació d’actes que ompliran de festa Picassent des del 31 d’agost fins el 10 de setembre. A més, es contemplen els treballs guanyadors dels Premis Picassent Cristòfor Aguado i Medina 2018 en les modalitats de narrativa, poesia i investigació local.

Des de dilluns 27 d’agost, la ciutadania de Picassent ja té a la seua disposició, i en diversos punts de recollida, el Llibre de Festes. Enguany, la portada està il·lustrada amb l’escultura del Vell i la Vella, fotografia guanyadora dels premis Picassent titulada com Obra 2, l’autor de la qual és Roberto Ayala López.

L’alcaldessa, Conxa Garcia i el regidor de Cultura i Festes, Jaume Sobrevela, obrin el llibre amb les seues salutacions respectives, per donar la benvinguda i convidar totes les persones, veïnat i visitants, a viure amb intensitat els dies de festa que ja s’acosten. També ho fan la Confraria de la Mare de Déu de Vallivana i la Colla de Portadors, dos col·lectius que participen i col·laboren també durant estos dies tan assenyalats.

En l’apartat de les col·laboracions, el contingut és divers i acapara diferents vessants com ara la història i la cultura del municipi. D’esta manera, al llibre es troben articles com Les cases de més de cent anys a Picassent d’Ana Flores Díaz, treball guanyador del premi d’investigació local dels premis Picassent 2015; El camí musical de Los Sucesos de Picassent de Javier Pastor Sanchis i Justo López García; Sant Ignasi de Loiola: Una escola que ha fet història de l’Equip docent d’este centre picassentí; Un poble de ràdio de Julio Gómez Vivo, Les mirades de les Festes Majors, un article elaborat pel Gabinet de Premsa i Comunicació on diversos representants de col·lectius i persones singulars mostren la seua visió de les Festes; L’Arxiu de la Memòria Oral d’Eloina Hernández Doria qui explica este projecte que es presentarà al municipi en un acte que tindrà lloc el pròxim 14 de setembre a l’Ermita; Cromàpica: El Festival d’Art Urbà a Picassent de Voro Donat Almansa, una nova edició que es desenvolupara a diversos racons del municipi del 31 d’agost al 2 de setembre.

A més, les pàgines d’esta publicació magna recullen també la programació de les Festes Majors d’enguany i la publicació dels treballs guanyadors dels XXXV Premis Picassent Cristòfor Aguado i Medina tanquen esta publicació que enguany arriba a la seua 75 edició.

Deixa el teu comentari