L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reclamat al Govern de l’Estat la participació dels ajuntaments en la gestió dels fons del Pla Europeu per a la Reconstrucció

L’alcalde de València ha participat en la videoconferència en matèria de prevenció de la pandèmia de la Covid-19 organitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el govern d’Espanya

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha reclamat al Govern de l’Estat la participació dels ajuntaments en la gestió dels fons del Pla Europeu per a la Reconstrucció. Ribó ha plantejat esta reivindicació de l’àmbit local durant la reunió en la qual participat este matí, organitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Govern central, i en la qual han pres part també el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la Ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, així com alcaldes de diferents ciutats de tot l’Estat.

Ribó ha assenyalat la importància que els municipis tinguen participació en la gestió dels fons europeus, de cara a planificar les actuacions, inversions i iniciatives de diferents àmbits a desenvolupar en els diferents territoris. L’alcalde de València ha destacat “els greus efectes que la crisi derivada de la pandèmia de covid-19 està tenint entre la ciutadania, tant en l’àmbit social com en l’econòmic i sanitari, per la qual cosa els ajuntaments, com a entitats més pròximes als veïns i veïnes hem de ser capaces d’articular respostes adequades, i hem de comptar amb els mitjans i recursos per a això”.

En este sentit, Ribó ha sumat les seues paraules també a les dels alcaldes de Barcelona (Ada Colau) i de Sevilla (Juan Espadas) sobre la gestió i les expectatives a curt i mitjà termini del transport municipal. L’alcalde de València ha fet èmfasi en la «necessitat imperiosa que els fons per al transport arriben d’una vegada a les nostres ciutats, i que siga en el present exercici, que és quan s’ha produït la davallada en el nombre d’usuaris i, per tant, en els ingressos d’estes empreses municipals de transport», i així ho ha reclamat al Govern central. 

Així mateix, ha subratllat també la necessitat de disposar ja «dels recursos que es van plantejar per a ajudar a l’augment de despeses que estem tenint i que tindrem», ha dit en referència al fons de 5.000 milions d’euros negociat amb els ajuntaments. L’alcalde s’ha referit a les necessitats de suport i sustentació de sectors com l’hostaleria, especialment després de les disposicions que afecten la mobilitat nocturna a les ciutats i pobles de tot el territori estatal. «Tindrem necessitat d’ajudar en un futur i per a això necessitem recursos», ha explicat, i ha manifestat el seu desig perquè això quede recollit en el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2021 que hui presenta el govern «perquè si no, entrarem en una situació molt complicada econòmicament».

Durant la reunió intermunicipal amb el Govern, l’alcalde de València ha destacat la importància de treballar des de les dades i la informació actualitzada i de primera mà, i ha agraït en este sentit la comunicació oberta i fluida amb la Conselleria de Sanitat. Esta informació se suma a la que el propi ajuntament obté del projecte impulsat des de la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua d’anàlisis periòdiques de presència de SARS-Cov-2 (el coronavirus causant de la covid-19) en les aigües residuals de la ciutat. «Estem treballant per a intentar fer arribar esta informació als diferents districtes municipals, i el nostre objectiu és treballar per a conéixer la situació real de cadascun dels diferents districtes municipals i intensificar els recursos  d’assistència i de control en funció de la circumstància de cada zona, per a ser més eficaços i reduir els impactes negatius».

Deixa el teu comentari