L’Alcúdia amb els llauradors valencians

images-55Amb motiu del cicle continuat de sequera que estem patint, el Ple de l’Ajuntament de l’Alcúdia aprova per unanimitat demanar al Ministeri d’Hisenda l’aplicació del mòdul 0 en la declaració de l’IRPF als llauradors així com l’exempció de l’IBI de Rústica.

El País Valencià ha experimentat un dèficit hidrològic del 40% en relació a la mitja històrica, convertint l’últim exercici en el més sec de l’últim mig segle. Així, els darrers quatre anys han configurat un cicle de sequera que està tenint efectes nefastos sobre les explotacions agrícoles i ramaderes valencianes.

Açò suposa un colp molt dur per a les rendes dels professionals del sector; un colp que caldria detenir o mitigar d’alguna manera donat que ja es troben en una situació complicada, doncs en 2015 ja deixaren de conrear-se 3.439 hectàrees de cítrics i 1.785 de vinyes en terres valencianes.

L’Ajuntament de l’Alcúdia, tal i com afirma l’AVA-ASAJA i altres sindicats agraris, creu que és una responsabilitat compartida per tots l’afavorir la posada en marxa de mecanismes i instruments que permeten el manteniment d’una activitat que és pedra angular de l’economia, del paisatge i de la cultura del nostre poble.

És per això que a l’últim Ple municipal l’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar per unanimitat una moció on es reiterava de nou les demandes que el consistori ja aprovà en el plenari del passat mes de març on s’instava al Ministeri d’Hisenda que aplicara el mòdul 0 en la declaració de l’IRPF als llauradors, així com a l’exempció de l’IBI de Rústica.

A la moció presentada per l’Alcaldia, també es reclama al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, a més de polítiques públiques actives en les principals febleses de l’agricultura valenciana, la posada en marxa de crèdits bonificats per a tots els agricultors i ramaders que s’hagen vist afectats per la conjuntura de sequera, ajudes específiques per hectàrea per a les parcel·les afectades, així com la posada en marxa d’un pla per a la modernització dels regadius que contribuïsca a pal·liar el dèficit hídric estructural que pateix el País Valencià.

Deixa el teu comentari