L’Alcúdia celebra el dia de l’arbre repoblant el Magre

En un dia magnífic el Dia de l’Arbre se celebrà al riu Magre per primera vegada

Els xiquets i xiquetes grans protagonistes de la jornada

Aquest diumenge centenars de persones participaren en el Dia de l’Arbre repoblant el llit del riu Magre amb espècies de bosc de ribera en una cita tradicional que enguany s’ha celebrat al riu per primera vegada.

Una bona part dels participants arribaren al paratge del riu Magre en bicicleta, acompanyats per les penyes ciclistes locals el Cuc i el Pedalier, després de fer un recorregut de més de 5 km pel nostre terme.

Amb la col·laboració de la Fundació Limne foren 400 les espècies arbòries i arbustives plantades al llit del riu. Es plantaren 100 salzes o salix, 50 tamarius o tamarix, 100 baladres, 100 llentiscles i 50 phillyrees o oliveres bordes.

En arribar a l’esplanada que hi ha al costat de la zona d’oci del Riu Magre a l’Alcúdia, l’Ajuntament havia preparat una “picadeta”, després de la qual el personal de Limne explicà als assistents com havien de plantar els arbres i arbusts.

Els principals protagonistes de la jornada foren els xiquets i xiquetes que acompanyats pel seus familiars es posaren a la tasca de plantar un arbre al que col·locaren una cinta amb el seu nom al seu voltant.

El regidor de Medi Ambient, Paco Sanz, va explicar els dos projecte que té previstos l’Ajuntament de l’Alcúdia al riu Magre. A punt d’executar-se està la millora de les zones d’oci, amb la col·locació de jocs, taules, arbres… que li donarà un nou aspecte. Igualment la Confederació del Xúquer ja ha aprovat la rehabilitació de la senda del Magre, que discorre pel terme de l’Alcúdia al llarg de 3 km.

L’Alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, va parlar de la importància de posar en valor el nostre riu, de gaudir d’ell, en bicicleta o caminant i animant als veïns i veïnes de l’Alcúdia a freqüentar aquest paratge, sempre amb el màxim respecte a l’entorn.

L’activitat va comptar amb la inestimable col·laboració de la Creu Roja, l’empresa Refor, Protecció Civil i Policia Local de l’Alcúdia.

Deixa el teu comentari