L’ALCÚDIA EXIGEIX UN FINANÇAMENT JUST I REBUTJA L’OBJECTIU DE DÈFICIT DEL GOVERN

IMG_865600 IMG_864600La moció de Compromís aprovada demana el reconeixement del Deute Històric i la realització d’una auditoria ciutadana del deute de la Generalitat

El plenari celebrat el passa dimarts aprovà per unanimitat una moció de Compromís per l’Alcúdia en el que rebutja l’objectiu de dèficit del Govern que serà un 0’3% per a 2016, mentre el propi Govern s’ha fixat per a ell mateix un objectiu del 2’2%.
Els objectius de dèficit que el govern espanyol ha aprovat el passat 8 de juliol al Consell de Política Fiscal i Financera són totalment injustos per a la nostra comunitat i el seu compliment o serà impossible o implicarà nous sacrificis per al nostre poble.

Igualment es va denunciar el sistema de finançament del País Valencià, segons el qual aportem a l’Estat 1.453 milions d’euros més del que rebem, segons la darrera balança fiscal feta pública pel Ministeri d’Hisenda.

Segons Paco Sanz, portaveu de Compromís per l’Alcúdia, “el nostre sistema és el més injust de totes les comunitats, ja que, malgrat ser una de les comunitats més pobres, aportem com si foren una comunitat rica”.

“La nostra Comunitat es troba en una situació límit i necessita 800 milions ja, amb caràcter d’urgència, ja que cal fer front a molts pagaments i necessitats d’emergència social. El País Valencià no pot fer més retallades, perquè estem al límit. No més cobrim un 85% de les necessitats en Sanitat i Educació”.

La moció de Compromís, aprovada per unanimitat, exigeix un finançament adequat i just, que tinga en compte la nostra població i el nostre producte interior brut, per poder garantir la prestació dels serveis públics; demana una modificació dels objectius de dèficit públic per a les comunitats autònomes per a que com a mínim siguen iguals que per a l’Estat; exigeix el reconeixement del Deute Històric de l’Estat amb l’elaboració d’un calendari per al seu pagament i la realització d’una auditoria ciutadana del deute de la Generalitat.

Deixa el teu comentari