L’Alcúdia tampoc celebrarà enguany la seua Fira Gastronòmica i el Concurs de Putxero

Ja és oficial. L’Alcúdia ha suspés per segon any consecutiu, degut a la pandèmia, la seua Fira Gastronòmica i el Concurs de Putxero valencià. La decissió s’ha pres després de una reunió de les màximes autoritats del ajuntament en la materia amb els representants de l’Associació Fira Gastronòmica.

La fira, cita clau de la gastronomia de la Ribera Alta i que conta amb nom propi en el calendari dels concursos gastronòmics de la Comunitat Valenciana, estava programada del dia 8 fins al 12 d’octubre. Després de la suspensió, tant el consistori alcudià com la associació organitzadora comencen ja a treballar de valent en la planificació de la Fira Gastronòmica 2022, que serà de segur, com desitja el regidor de la fira, Ruben Grau, 100% segura i lliure de Covid.

Cal tenir en compte que a hores d’ara està prohibit el consum en barra, i , com ha advertit el edil, les degustacions a les casetes i food trucks  són un dels atractius principals de la fira. A més, comporta la celebració d’actes multitudinaris que són incompatibles tant amb la situació actual com futura a curt termini segons totes les indicacions de les autoritats.

Per la seua banda, el president de l’associació Fira Gastronòmica, Lluis Ribera, ha explicat que en la situació actual produïda per la pandèmia, i amb les restriccions que estan en vigor fins el dia 27 i que no sabem si s’allargaran, era impossible celebrar una fira de les característiques de la Fira de L’Alcúdia. 

Ambdues entitats han estat d’acord que cal adoptar mesures que permeten treballar per salvaguardar la salut pública, i les recomanacions de les autoritats i experts sanitaris i el respecte de la distància social per evitar el contacte físic fan inviable la realització dels actes massius.

Deixa el teu comentari