L’alumnat de València exposa propostes per millorar la ciutat al Ple Extraordinari Infantil

L’acte se celebra amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora  

L’Hemicicle municipal ha acollit este matí el Ple Extraordinari Infantil, on una representació de l’alumnat de la ciutat ha presentat diverses propostes de millora dels barris i pobles de València. En l’acte, amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, l’alcalde, Joan Ribó, ha destacat que “València ha de ser un espai obert i igualitari on els xiquets i les xiquetes també sigueu protagonistes de l’avanç d’esta ciutat”. 

“Totes i cadascuna de les vostres propostes són una mostra de tot el que podeu aportar i del vostre compromís per millorar els nostres barris i pobles”, ha expressat l’alcalde als participants del Ple Extraordinari Infantil. “Per això, hui commemorem amb este acte el 30 aniversari de Ciutats Educadores. Perquè assumim, com diu la Carta de Ciutats Educadores, que l’educació transcendix els murs de l’escola per impregnar tota la ciutat”. El primer edil ha subratllat que “cada política que impulsem i cada acció que desenvolupem des d’este govern municipal està orientada a fer de València una ciutat inclusiva i diversa; un espai de convivència i pau, on practiquem el diàleg i l’empatia; i on valors com la igualtat, la cooperació, la sostenibilitat o la justícia social formen part de la nostra identitat”.

València és membre des de fa cinc anys de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, que enguany celebra el seu 30 aniversari. L’Ajuntament ha programat diverses activitats obertes a la ciutadania amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que “enguany es desenvolupen de manera virtual pel context de la pandèmia”, segons ha explicat la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, qui ha presidit el Plenari, i s’ha penjat una pancarta al balcó municipal per posar de relleu la importància de l’educació. L’edil ha recalcat que “este dia servix per crear consciència de la importància de l’educació a la ciutat i visibilitzar el compromís dels governs locals amb l’educació, així com el treball que els agents educatius, ja siga en l’àmbit de l’educació formal o no formal, realitzen” i ha qualificat la sessió plenària de xiquets i xiquetes com a una “experiència de la democràcia participativa”.

Estudiants dels col·legis municipals Professor Santiago Grisolía i Benimaclet i del Col·legi d’Educació Infantil i Primària Ballester Fandos han donat a conéixer els suggeriments de millora de la ciutat acordats als seus centres, com ara la creació de biblioteques, la instal·lació de fonts d’aigua potable automàtiques, plantar més arbres o augmentar el temps per a vianants en els semàfors. Les regidores de Gestió de Recursos, Luisa Notario, i de Servicis Socials, Isabel Lozano, i els regidors de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i Salut, Emiliano García, presents a l’acte, han agraït les seues aportacions, de les quals han pres nota.  

Deixa el teu comentari