L’avinguda Lluís Sunyer tindrà un banc commemoratiu a la conquesta del rei Jaume I

L’Ajuntament d’Alzira ha volgut tornar a posar en valor la figura del rei Jaume I, donar-li el protagonisme que li pertoca per ser el conqueridor de la ciutat d’Alzira el 30 de desembre de 1242. Han sigut diversos els actes que s’han celebrar, en els últims anys, perquè la ciutadania, els joves i menys joves coneguen de prop part de la història a la que pertanyen.

Segons conta la història el 30 de desembre de 1242 es va realitzar oficialment la conquesta de la ciutat d’Alzira, en la qual no es va derramar cap gota de sang, donat que les autoritats musulmanes decidiren rendir la ciutat sense oferir batalla, per la qual cosa cada any, en eixa data i vespra de la festivitat de Sant Silvestre, se celebra un acte homenatge a este fet, en què la bandera de la ciutat recorre els carrers de la vila en memòria de la conquesta de Jaume I.

Este any la Regidoria de Gestió Urbanística ha instal·lat un banc commemoratiu d’esta data tan important a l’avinguda Lluís Suñer, junt a altres bancs que s’han anat col·locant en commemoració a altres dates o motius de rellevància.

Fernando Pascual ha declarat al respecte: “Com ja he dit en alguna que altra ocasió, hem de posar en valor, la història que ens ha sigut donada. Alzira té molt que contar i hem de transmetre quan important és i ha sigut la figura del conqueridor que va canviar el curs de la història d’esta ciutat quan, aquell 30 de desembre de 1242, i hem considerat oportú deixar patent amb un altre símbol en homenatge a tan gran figura com és el rei conqueridor, Jaume I, amb un banc en l’avinguda Lluís Suñer, el lloc on hem anat ubicant altres bancs commemoratius a diferents motius importants”.

Deixa el teu comentari