L’Ènova descobreix marques úniques en una pedrera romana

L’Ènova vol convertir la Villa Romana, les carrilades i les pedreres en parc arqueològic per tal de donar-li el valor històric i tècnic que contenen aquestes herències.

Les pedreres de marbre de l’Ènova van sumant nous espais. Recentment, en un dels camps abandonats del terme per la crisi citrícola, s’ha localitzat un nou espai que a més a més conté marques inèdites en Espanya.

L’alcalde del municipi assegura que la seua recerca és complicada ja que molts d’aquest espais s’utilitzen com a abocadors. A partir d’ara s’ha de netejar la zona i deixar-la ben visible per a donar-li el valor històric i tècnic que té.

Un dels atractius de la zona és que en aquestes pedreres de l’Ènova es conserven marques que no hi ha en altres espais similars del territori espanyol, ja que degut a l’explotació moltes d’elles havien perdut els signes. I sobretot l’estat en que es troben, les converteixen en un reclam important en l’àmbit històric i tècnic.

L’Objectiu de l’Ènova a hores d’ara es catalogar la zona i convertir-la en un parc arqueològic, sumant les pedretes, la villa romana i les carrilades que també es continuen adequant perquè queden visibles. Per això ja fa unes setmanes, a finals del 2018, es va demanar la declaració de Bé d’Interés Cultural amb la intenció de potenciar l’herència romana.

Però mentre el procediment corre, des de l’Ajuntament de l’Ènova tenen intenció de dur a terme eixa fira que puga promoure i donar difusió als tresors arqueològics que s’han anat trobant en la muntanya.

Amb la declaració de Bé d’Interés Cultural o no, el que està clar és que la muntanya de l’Ènova conserva una gran herència dels íbers i dels romans que de segur fa gaudir als amants de les èpoques passades.

Deixa el teu comentari