Les 12 tortugues nascudes al niu de Cullera tornen a la mar del nido

Cullera i la Fundació Oceanogràfic tornaran a la mar a les 12 tortugues Caretta caretta que van nàixer a la Ribera

Divendres que ve, 15 d’octubre, tindrà lloc la solta de les dotze tortugues marines que van nàixer del niu trobat a Cullera en 2020 i que han format part durant tot aquest temps del projecte de creixement i reintroducció a la mar “Head-starting” de la Fundació Oceanogràfic.

Sis d’aquestes tortugues, a més, portaran instal·lat un emissor satel·litari que permetrà realitzar un seguiment monitorat de la trajectòria d’aquests animals i un major coneixement sobre el comportament de les tortugues Caretta caretta, conegudes popularment com tortuga boba, en alta mar,.

L’acte començarà a les 12.30 hores a la Platja de Cap Blanc de Cullera, en la mateixa zona en la qual es va trobar el niu fa un any, i comptarà amb l’assistència de l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, la regidora de Benestar Animal, Marta Tur, escolars del municipi i membres de la Fundació Oceanogràfic.

Aquesta espècie de tortuga és l’única espècie del gènere Caretta, que pertany a la família Cheloniidae, dins de la superfamília de les tortugues marines. Habita en l’oceà Atlàntic, Pacífic i Índic, així com en el Mediterrani.

La tortuga Caretta caretta passa la major part de la seua vida en la mar i en aigües costaneres poc profundes. Rares vegades puja a la costa, amb excepció de breus visites de les femelles per a excavar nius i depositar els seus ous. Els nounats viuen en capes flotants d’algues Sargassum, mentre adults i joves viuen al llarg de la plataforma continental, així com en els estuaris costaners poc profunds.

En l’oceà Atlàntic nord-occidental, l’edat influeix la preferència per a la mena d’hàbitat. Els joves es troben més sovint en els estuaris poc profunds i tenen menys accés a la mar oberta en comparació amb els adults que no nien. 

Fora de la temporada de frese, viuen en aigües marines amb temperatures superficials que oscil·len entre els 13,3  i els 28,0 graus. Per a les femelles anidadores les temperatures apropiades oscil·len entre 27  i 28 graus.

Comenta la notícia