Les Associacions de Productors de Plantes ornamentals i flors s’uneixen per sol·licitar ajudes urgents al sector

La crisi derivada de la Covid-19 està portant a la fallida a gran part dels vivers i centres de jardineria existents a Espanya, fent perillar prop de 40.000 ocupacions.

El sector de flors i plantes vives ornamentals a Espanya comprén des de les empreses productores de flors i plantes fins a la distribució minorista (centres de jardineria, jardiners i floristeries).

Aquest és el sector agrari més afectat per la crisi derivada de la Covid-19 en patir una caiguda total del consum a nivell nacional i internacional, la qual cosa està portant a la fallida a una gran part dels vivers i centres de jardineria existents a Espanya.

El sector de la planta i la flor, ha sigut l’únic sector agrari al qual li ha sigut prohibida la venda dels seus productes en els seus canals habituals. 

Per això, des del sector s’ha plantejat al Ministeri d’Agricultura que s’aproven mesures extraordinàries urgents, entre les quals figuren un règim extraordinari de retirades del mercat i una línia de liquiditat ICO per als vivers.

Les associacions sol·liciten atorgar un període de sis mesos a les empreses per a anar incorporant escaladament als treballadors que han sigut objecte de ERTE i les demanen un major compromís ireconeixement al seu sector. 

Les associacions acaben el seu escrit sol·licitant una videoconferència amb els responsables del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació per a debatre les diferents propostes i arribar a un acord que permeta salvar a aquest sector agrari, el més afectat per la crisi de la Covid-19.

Comenta la notícia