Les Cooperatives Agroalimentàries Valencianes facturaren 2.092 milions d’euros en 2017

Les cooperatives agroalimentàries valencianes facturaren en 2017 un total de 2.092 milions d’euros segons l’Informe Socioeconòmic del Cooperativisme Agroalimentari Valencià 2017, difós hui en l’Assemblea General de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana. Per sectors, l’hortofructícola representa més del 63% del total de la facturació.

Les exportacions de les cooperatives agroalimentàries valencianes aplegaren a més de 70 països aplegant a un valor de 895 milions d’euros que es va concentrar principalment en la Unió europea amb un 75% i en la zona Euro amb un 62%.

Les dades referents al tancament de 2017 recullen 365 cooperatives, de les quals 343 són de primer grau i 22 de segon grau, el que suposa que l’11% del cooperativisme agroalimentari espanyol es concentra en la Comunitat Valenciana.

En total, el moviment cooperatiu agroalimentari valencià agrupa a 192.385 persones amb un 26% de percentatge de dones.

L’informe destaca que les cooperatives agroalimentàries valencianes proporcionen treball directe a 19.804 persones, de les quals el 76% és amb caràcter fixe o fixe-discontinu.

Al llarg del matí, en l’assemblea s’han tractat diferents problemàtiques, una de les més  preocupants la del sector citrícola.

Arnandis, a més, ha reclamat canvis estructurals vinculats al consens d’una major rendibilitat per als productors i ha reclamat que la defensa dels interessos del sector agrari no acabe en Conselleria o en el Ministeri.

L’Assemblea s’ha celebrat als Salons S. XXI de Carl

Deixa el teu comentari