Les Falles i la Setmana de la Dona protagonitzen una agenda de març carregada de novetats

Tot i que ja venim realitzant actes fallers a Godella des de fa algunes setmanes, març és el mes gran en l’agenda de Falles i, com no podia ser d’una altra manera, des de ja i fins la nit de la cremà, tenim una gran quantitat de cites per gaudir de la nostra festa.

Falles Godella 2019

La primera d’estes cites serà la cavalcada del Ninot, que tindrà lloc el dissabte 2 a les 18:00 h, des de l’Ermita fins l’Ajuntament. Un cop allí, des de la balconada de la casa consistorial, les autoritats i els màxims representants de cada falla realitzaran la tradicional crida que marcarà l’inici de les festes.

El diumenge 3 de març ens posarem en marxa amb la despertà de la Junta Local Fallera. Després, a les 12:00 h es lliuraran els premis als Ninots indultats i a les millors disfresses i millor cartell de les festes en l’edifici Xicranda. Allí podrem vore l’exposició del Ninot, que romandrà oberta fins el dijous 14 de març.

El divendres 15 de març realitzarem la plantà de les falles infantils i grans de Godella, i el dissabte 16 el jurat de la Junta Central Fallera les visitarà per decidir els premis. Uns premis que es lliuraran el dia següent, diumenge 17, a les 12:00 h a la porta de l’Ajuntament.

El dilluns 18 tindrà lloc la tradicional ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats. Serà a les 18:00 h, des de l’Ajuntament fins a l’Ermita.

El dia de Sant Josep, dimarts 19, assistirem a la missa a les 13:00 h i a la mascletà a les 14:00 h en el carrer Major. Per la nit, a partir de les 20:00 h, tindrà lloc la cremà de les Falles de Godella 2019.
Setmana de la Dona

Però març no és únicament mes de Falles. També és moment per reivindicar els drets de les dones amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona, que la regidoria d’Igualtat commemorarà amb una completa agenda.

La programació d’este Dia Internacional de la Dona es presentarà el divendres 1 de març a les 19:00 h al saló d’actes de Vila Teresita. Teresa Bueso estarà acompanyada per Alicia Muñoz, que també presentarà el seu llibre ‘Mujeres en construcción’.
El dissabte 2 de març, la regidoria d’Igualtat convida a tots els veïns i veïnes de Godella a apropar-se a la II Fira Feminista, que es celebrarà als jardins de Vivers de València. Des d’este mateix dissabte i fins el diumenge 10 de març, l’associació A cada Lluna col·locarà teles violetes amb lemes feministes a la porta de l’Ajuntament de Godella.

El dilluns 4 de març tindrà lloc a les 18:00 h al saló d’actes de Vila Teresita una xarrada sobre ocupació i igualtat, organitzada per les regidories d’Igualtat i AEDL de l’Ajuntament.

El dimarts 5 de març a les 17:00 h, l’associació de dones Tyrius organitzarà al seu local un concurs de pastissos dolços i salats.
El divendres 8 de març tindrà lloc a les 9:00 h una passejada per l’horta i, després, un esmorzar a la porta de l’Ajuntament organitzat per l’associació A cada Lluna. A continuació es celebrarà l’acte institucional pel Dia Internacional de la Dona. I eixe mateix dia, per la vesprada, assistirem a la manifestació en València, que eixirà a les 18:00 h des dels jardins del Parterre.

El dissabte 9 de març, a les 12:00 h hi haurà un contacontes titulat ‘El cofre de la igualtat’ al mercat de venda directa, ubicat a la plaça de l’Ermita.

El diumenge 10 de març a les 20:00 h, el Casino Musical de Godella oferirà el Concert de la Dona al teatre Capitolio.
El divendres 22 de març, l’associació de dones Tyrius i la regidoria d’Igualtat instal·laran una taula violeta de sensibilització al mercat municipal. I per la vesprada, a les 20:00 h, tindrà lloc un espectacle còmic al centre d’art Vila Eugènia.

Per últim el divendres 29 de març es tornarà a instal·lar al mercat municipal la taula violeta, en aquesta ocasió amb la col·laboració de l’associació de Dones per la Qualitat de Vida.

Moltes més activitats a l’agenda de març

D’altra banda, tindrem moltes més activitats culturals, educatives i esportives durant este mes de març, començant per l’exposició del pintor José Serra Estellés, que estarà oberta durant tot el mes en el centre d’art Vila Eugènia.

El divendres 1 de març, els xiquets i xiquetes podran gaudir de la gran festa infantil de carnestoltes, que es celebrarà al casal jove AlMatadero. A l’endemà, dissabte 2 de març, l’associació de dones A cada Lluna organitzarà un mercadet solidari al mercat de venda directa per recollir fons per als refugiats. I el diumenge 3 de març tornarem a l’escorxador per gaudir, igual que els dies 10, 24 i 31, de les jornades d’activitats infantils ‘Diumenges a l’Escorxador’.

Eixe mateix diumenge 3 tindrem teatre musical al Capitolio: ‘Yo mataré miedos por ti’, a càrrec de l’escola coral de veus juntes de Quart de Poblet.

El divendres 8 de març, Dia Internacional de la Dona, es celebrarà al teatre una jornada de cinema en valors dirigida a la comunitat escolar del municipi.

El dissabte 9 de març tornarem al mercat de venda directa per gaudir d’un taller de cuina de temporada i, després, tindrem una jornada dels pobles de Guinea a la plaça de l’Església.

El divendres 16 de març, amb la col·laboració de l’associació l’Horta Nord Antifeixista i Feminista s’organitzarà al casal jove una xarrada sobre el feminisme a les Falles, i un posterior concert.

Deixa el teu comentari