Les localitats de la Comunitat Valenciana tornen a la normalitat després de les intenses pluges del cap de setmana.

Les comarques de la Marina Alta, La Safor i la Ribera han sigut les més afectades per les inundacions que han provocat les precipitacions.

Diferents localitats de la Comunitat Valenciana vivien un dels pitjors caps de setmana amb motiu de les fortes i intenses precipitacions. Les comarques de la Marina Alta, La Safor i la Ribera han sigut les més afectades, ja que les pluges provocaren inundacions en moltes zones.

La ciutat d’Alzira es troba recuperant la normalitat encara que a hores d’ara es continua amb risc groc per pluja. La nit del diumenge, es va estar molt pendent del barranc de la Casella, ja que va arribar a 2,95 metres i era preocupant que es desbordara. Operaris de l’Ajuntament de Serveis Públics i Neteja van romandre tota la nit vigilant i atenent les incidències de les pluges en diferents punts de la ciutat.

L’alcalde d’Alzira ha fet un balanç sobre l’episodi d’intenses pluges caigudes a la ciutat, en quatre dies han deixat prop de 350 l/m².

El que més preocupa l’alcalde és el mal estat en què estan els barrancs, una competència de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Entre els que estan en pitjors condicions destaquen el barranc Fosc i el barranc de la Casella, encara que en aquest últim s’ha fet una important neteja però “necessita una millor canalització per a poder evacuar l’aigua d’una forma més ràpida al Xúquer”, ha manifestat l’alcalde.

Per altra banda, a la platja de la Malvarrosa i de la Patacona, el passeig marítim va desaparéixer baix una capa d’arena moguda pel vent.

Amb motiu d’aquest temporal, el president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit amb representants de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer per poder fer balanç dels danys del temporal de pluja i vent que ha afectat diferents municipis de la Comunitat Valenciana.

Estarem pendents de la situació per als pròxims dies.

Deixa el teu comentari