Les obres de millora del polígon de la Closa, a bon ritme

L’Ajuntament de Meliana té en marxa les obres de millora del polígon de la Closa, que té una superfície de 112.843,95 m2, d’acord amb el programa de millores en les infraestructures dels parcs empresarials impulsat per l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) pertanyent a la Conselleria d’Economia, Sectors Productius, Consum i Treball. Finalment, l’obra s’ha adjudicat a l’empresa Civined per un total de 173.956,44 € i la subvenció l’IVACE serà al voltant del 80%. Està previst que les obres finalitzen en febrer.

Com explica l’alcalde, Josep Riera, “l’actuació se centra en la redistribució i l’augment de les places d’aparcament, la millora de l’eficiència energètica en l’enllumenat públic, la millora de la senyalització de trànsit i de les empreses implantades al polígon, i la racionalització de la vegetació tot millorant la imatge de la zona”. Pel que fa a l’aparcament, es concentrarà en la creació d’un pàrquing al camí del cementeri enfront de la gasolinera amb més de 50 llocs d’aparcament nous, i l’aparcament al carrer Llanterners -el més ample del polígon- es replanteja ara en bateria per a guanyar més llocs d’aparcament.

Respecte de l’eficiència energètica, segons el màxim responsable: “transformem a la tecnologia LED l’enllumenat públic de l’última gran zona del nucli urbà encara pendent, amb l’estalvi econòmic afegit que això comportarà”. En aquest sentit, se seguirà el tractament que s’està fent en les millores de l’enllumenat públic pel que fa al tipus de llum i el color ambre. Es millorarà la il·luminació nocturna i, per tant, la seguretat.

Un altre tema important és la remodelació de la vegetació. En aquest sentit, se suprimeixen les jardineres i es contempla només arbrat, que es reordena, i per al qual es refan els escocells. Es plantaran les varietats de lledoner i l’arbre de l’amor. Riera recorda: “totes aquestes actuacions es fan tenint en compte tant les consideracions manifestades pels empresaris del polígon -per mitjà d’una enquesta- com de la ciutadania en les assemblees participatives i, evidentment, els criteris de l’Oficina Tècnica d’Urbanisme”. En la mesura que isquen altres subvencions d’aquest tipus, es podran escometre algunes altres actuacions planificades, com ara la instal·lació d’algunes càmeres de seguretat.

Deixa el teu comentari