L’escola infantil municipal serà gratuïta per primera vegada per a algunes famílies

alb_4969Les famílies de Carlet comptaran per primera vegada amb una escola infantil municipal amb preus socials. Enguany, l’Ajuntament de Carlet ha posat en marxa un sistema d’ajudes municipals, que sumades a les de la Conselleria fa possible que este servei municipal tinga un cost 0 per a les famílies amb menys recursos.

La nova tarificació per a l’escoleta infantil municipal NINOS establix distints preus per als diversos trams d’edat entre els 0 i els 3 anys, tenint en compte les subvencions de la Conselleria i les ajudes de l’Ajuntament de Carlet. A més de les subvencions autonòmiques per nivell de renda, l’Ajuntament ha ajustat les ajudes municipals per a que les famílies amb menys nivell de renda siguen més beneficiades i puguen optar a dur els seus fills i filles a l’escoleta municipal.

La principal novetat és que enguany hi ha famílies que tindran l’escoleta amb cost zero i s’establix com a tarifa mínima 40 € mensuals, una tarifa que anirà augmentant progressivament segons el tram d’edat i la renda. Recordem que en anys anteriors, el preu mínim de l’escoleta era de 90 € mensuals.

D’esta manera, l’Ajuntament de Carlet aposta per crear una escola més social i accessible a la qual puguen accedir xiquets i xiquetes de famílies amb rendes més baixes. Tal i com ha explicat l’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega, «es tracta d’una mesura social per a corregir la situació heretada que assignava ajudes per a famílies de tots els nivells de renda, ja que no hi havia un sostre màxim de renda per a rebre la subvenció municipal. La diferència de preu en l’escoleta entre els que menys renda tenien i els que superaven una renda de 8.000 euros, era de 25 €, ara en canvi, qui menys té, menys paga». D’altra banda, explica Ortega, «aconseguim que l’escoleta siga gratuïta per a les persones amb menys recursos, és la primera vegada que l’escoleta pot tindre un cost zero per a algunes famílies, l’educació per als xiquets i xiquetes de 0-3 anys és molt important i  des de l’Ajuntament continuarem apostant per la potenciació d’este servei i per la seva gratuïtat, sent com és, una eina importantíssima per aconseguir la conciliació familiar».

L’escoleta infantil municipal Ninos es va crear al 2010 i està gestionada per lla cooperativa educativa Ninos. Actualment té una matricula de més d’un centenar de xiquets entre 0 i 3 anys.

Deixa el teu comentari