L’exposició itinerant ‘Exili Il·lustrat’ de l’IVAJ estarà a l’octubre a Elda, Aspe, Alcàsser, San Fulgencio i Benejúzar

Consta de 36 il·lustracions de 36 personatges que van marxar a l’exili i acosta la situació actual de les persones refugiades

Centres juvenils, educatius i entitats locals poden sol·licitar-la a través de la web mimporta.info

dav

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través del programa ‘M’importa. Educació en Valors’, porta a l’octubre l’exposició itinerant ‘Exili Il·lustrat’ als municipis d’Elda, Aspe, Alcàsser, San Fulgencio i Benejúzar.

La iniciativa ‘Exili Il·lustrat’ es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades en l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili entre les quals es troben Luis Buñuel, Juan Negrín, Manuel Azaña, Clara Campoamor, Antonio Machado o Rafael Alberti, entre altres.

La mostra amb il·lustracions de cos sencer i dimensions quasi reals recorda a rellevants personalitats obligades a marxar d’Espanya i a refugiar-se en altres països.

El calendari expositiu es va iniciar del 28 de setembre al 7 d’octubre en els Salons Princesa d’Elda. Del 13 al 18 d’octubre es podrà visitar a la Casa de la Joventut d’Aspe i del 14 al 19 d’octubre en el Centre Cultural d’Alcàsser.

Així mateix del 20 al 25 d’octubre, Exili Il.lustrat s’exposa a l’ajuntament de San Fulgencio, i finalment, del 27 d’octubre a l’1 de novembre, en l’IES de Benejúzar, ambdues a través de la mancomunitat Sota Segura.

‘Exili I·lustrat’ va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra civil.

A més, a través de la sèrie ‘M’importa d’ Educació en Valors’, s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades en l’actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats a acostar tant l’exposició’Exili Il·lustrat’com Noemtoqueselwhatsapp poden sol·licitar-ho telemàticament a través de la web del programa

Deixa el teu comentari