L’Hospital de la Ribera avaluarà i realitzarà seguiment dels pacients amb seqüeles pulmonars per COVID-19

El Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari de la Ribera ha posat en marxa una consulta monogràfica destinada a avaluar i fer seguiment de tots els pacients als quals el COVID-19 els ha deixat algun tipus de seqüela pulmonar.

Segons ha destacat la cap del Servei de Pneumologia de l’Hospital d’Alzira, Dra. Elsa Naval, “la posada en marxa d’esta consulta respon a la necessitat de continuar atenent esta mena de pacients que, després del seu ingrés hospitalari i posterior alta, continuen presentant seqüeles pulmonars, especialment fibrosis i embòlies, això és, formació de coàguls en les artèries pulmonars”. 

D’esta forma, la consulta realitzarà un seguiment de tots els pacients que han estat ingressats per coronavirus a l’Hospital de la Ribera i donats d’alta, “però també d’aquells pacients que han passat una forma de COVID-19 més lleu, sense ingrés, però que tenen simptomatologia respiratòria persistent, com a dispnea o fatiga, i que ens remeten els professionals d’Atenció Primària”, ha assenyalat la Dra. Naval.

Així, per a valorar a estos pacients, se’ls realitzaran proves d’imatge i test de funció pulmonar i es mantindrà el seu seguiment en consulta en funció de les seqüeles que presenten. 

Segons la cap del Servei de Pneumologia de l’Hospital de la Ribera, “com és un virus encara molt desconegut no estem segurs de com evolucionaran les seqüeles que presenten estos pacients, si desapareixeran amb el temps o si romandran per a tota la vida i és per això que és necessari fer-los este seguiment”.

Investigació

En este sentit, el Servei de Pneumologia de l’Hospital d’Alzira està participant en un estudi nacional multicèntric, junt amb altres 13 hospitals espanyols, amb l’objectiu d’avaluar els canvis en la funció pulmonar de pacients ingressats per pneumònia causada pel nou coronavirus.

En concret, l’Hospital de la Ribera estudiarà a pacients amb pneumònia bilateral, la forma més greu de pneumònia que ocasiona el coronavirus, als quals realitzarà un seguiment durant un any.

Deixa el teu comentari