L’Hospital de la Ribera ha diagnosticat més de 900 nous casos de càncer en 2018

La Ribera compta amb un índex de curació global del 60% dels casos de càncer, superant el 80% en tumors com el de mama o pròstata

Des de l’abril, la Ribera quasi ha duplicat el nombre d’oncòlegs i està prevista una nova ubicació per a l’Hospital de Dia

L’Hospital Universitari de la Ribera ha diagnosticat, en 2018, un total de 953 nous casos de càncer, una malaltia que s’ha convertit en una de les principals causes de mortalitat en la població de la comarca. Hui, dilluns 4 de febrer, se celebra el Dia Mundial contra el Càncer.

Dels casos de càncer que l’Hospital d’Alzira ha diagnosticat el 2018, els més prevalents han estat el càncer colorectal i el de mama, seguits del de pulmó i pròstata. Atenent al sexe, el tumor de mama ha estat el més freqüent en la població femenina (un 30% dels casos), i el de pròstata (18%) i colorectal (16%) en els homes.

A dia d’hui, l’Hospital de la Ribera compta amb un índex de curació global del 60% dels casos de càncer, superant el 80% en determinats tumors, com el de mama o el de pròstata.

Segons el cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital de La Ribera, José Miguel Cuevas, “s’ha avançat moltíssim en la lluita contra el càncer gràcies a la tecnologia, a l’educació sanitària i mecanismes com els programes de cribratge o screening, fonamentals per a la detecció precoç”.

En este sentit, Cuevas ha assenyalat que “les mamografies i citologies periòdiques en la dona i les revisions de pròstata en l’home, són fonamentals per anticipar-nos en els diagnòstics i ens permeten iniciar com més prompte millor els tractaments i seguir augmentant, d’esta manera , els índexs de supervivència”.

Segons els especialistes, no fumar, optar per una alimentació sana i rica en fibres vegetals, fruites i baixa en greixos i fer exercici físic, pot reduir en un 40% les probabilitats de patir un càncer.

Millores en Oncologia

Des del darrer mes d’abril, l’Hospital Universitari de la Ribera ha apostat per millorar l’atenció oncològica augmentant els seus recursos humans i tecno-lògics. Així, el Servei d’Oncologia del centre alzireny pràcticament ha duplicat el seu nombre de facultatius en passar de 4 a 7 especialistes.

Junt amb això, la Unitat de Diagnòstic Precoç del Càncer de Mama d’Alzira ha incorporat recentment un mamògraf digital 3D que està facilitant el treball dels professionals, així com l’emmagatzematge dels estudis mamogràfics realitzats. Esta unitat, dependent del Centre de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, atén més de 35.000 dones del Departament de Salut de la Ribera.

Així mateix, s’ha adjudicat ja la redacció del projecte de trasllat de l’Hospital de Dia Oncológic (que actualment es troba a la soterrani del centre alzireny), amb l’objectiu d’oferir als pacients oncològics una atenció més còmoda i hu-manitzada.

Finalment, l’Hospital d’Alzira contempla potenciar amb més recursos la Unitat de Consell Genètic, que permet determinar la predisposició genètica que té una persona de patir al llarg de la seua vida un càncer hereditari.

Deixa el teu comentari