L’Hospital de la Ribera realitza 27 explants d’òrgans i teixits en 2020

El 90% de les famílies dels morts que complien els requisits per a la donació, va autoritzar de manera altruista l’explant d’òrgans

L’Hospital Universitari de la Ribera ha realitzat, en 2020, l’explant de 27 òrgans i teixits, gràcies a la solidaritat i altruisme de pacients i familiars.

Així, al llarg del passat any, els professionals de l’Hospital d’Alzira van dur a terme l’extracció de 8 renyons, 5 fetges, 4 pulmons i 10 còrnies, òrgans i teixits que, posteriorment, van ser implantats en pacients de diferents centres sanitaris espanyols.

En 2020, el centre sanitari d’Alzira va registrar un total de 5 donants multiorgànics, dels quals 4 es trobaven en situació de mort encefàlica i 1 en asistòlia controlada. Aquesta última modalitat permet realitzar l’extracció d’òrgans en pacients que, després de la decisió de la família de retirar-li el suport vital, entren en parada cardiorespiratòria, un període compatible amb la donació.

La sol·licitud per a l’extracció d’òrgans i teixits se li formula a la família després de comunicar la defunció del pacient. Així, l’any passat, el 90% de les famílies dels morts que complien els requisits per a la donació, va autoritzar de manera altruista l’explant d’òrgans.

Abans d’iniciar l’explant d’òrgans, els professionals de l’Hospital de la Ribera contacten amb l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), que és l’encarregada de decidir on es dirigeixen els òrgans extrets, després d’analitzar les característiques dels pacients (mesures, edat i grup sanguini) que es troben en espera de rebre un òrgan en totes les zones geogràfiques i en funció de la seua gravetat.

Pot ser donant d’òrgans qualsevol persona que, de manera solidària, així ho decidisca. A més, no existeixen límits d’edat. Es pot descarregar la targeta de donant d’òrgans a través de la pàgina web www.eresperfectoparaotros.com.

Cal destacar que des de fa 29 anys Espanya és líder mundial en donació i trasplantament d’òrgans.

Deixa el teu comentari