L’Hospital de La Ribera recull més de tres quilos de pèl per fer perruques per a dones afectades de càncer de mama

Ha organitzat un tall solidari de cabell amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, que se celebra hui.

• El pèl recollit es destinarà a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

• El centre hospitalari diagnostica cada any 200 nous casos de càncer de mama i compta amb una supervivència superior al 80%.

• La Unitat de Mama de l’Hospital d’Alzira ha estat una de les pioneres a Espanya en utilitzar de forma sistemàtica la Ressonància Magnètica (RM) per tal de determinar les característiques dels tumors de mama i decidir millor el tractament a seguir.

foto-prensa3-1Alzira (19.10.16).- L’Hospital Universitari de La Ribera ha recollit este matí, en només quatre hores, més de tres quilos de pèl per fer perruques per a dones afectades de càncer de mama. El centre hospitalari havia organitzat un tall solidari de cabell amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, que se celebra hui, 19 d’octubre.

Este acte solidari s’ha realitzat en col•laboració amb l’associació Dones Afectades de Càncer de Mama d’Alzira (DACMA) i l’Institut Jarque Centre Capilar, que ha participat desinteressadament aportant perruquers i instruments de perruqueria.

Tot el cabell recollit es destinarà a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) per fer perruques per a dones afectades per la malaltia.

Este acte ha comptat amb una gran participació de persones, procedents de tota la província, que han donat generosament el seu cabell. També amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama, el Departament de Salut de La Ribera ha organitzat un “Pink Day” entre els seus treballadors, els quals han anat al seu lloc de treball hui amb algun element rosa entre el seu uniforme o abillament (mocador, canellera, sabatilles …).

Càncer de mama

El càncer de mama és el tumor més freqüent en les dones espanyoles i representa un important problema de salut en la nostra societat, per la seua elevada incidència i per les seues repercussions físiques i psicològiques.

L’Hospital Universitari de La Ribera diagnostica uns 200 nous casos de càncer de mama a l’any, “si bé, en els últims anys s’ha avançat molt en tècniques diagnòstiques i terapèutiques, que ens estan permetent arribar a taxes de supervivència superiors al 80%”, ha afirmat el cap del Servei d’Oncologia del centre hospitalari, Dr. José Miguel Cuevas.

En este sentit, el Dr. Cuevas ha recordat que “l’Hospital de La Ribera compta amb una Unitat de Mama interdisciplinària, situada a l’avantguarda espanyola en el tractament de les patologies mamàries, especialment del càncer de mama”.

Esta Unitat reuneix especialistes en Anatomia Patològica, Cirurgia General, Cirurgia Plàstica, Radiologia, Radioteràpia, Oncologia, Medicina Nuclear i Infermeria. “Tots ells en perfecta coordinació amb els professionals del Centre de Salut Pública i d’Atenció Primària, que desenvolupen les tècniques de cribratge (screening), vitals per incrementar el nombre de diagnòstics precoços”, ha assenyalat el Dr. Cuevas.

La Unitat de Mama de l’Hospital de La Ribera, que atén una mitjana de 170 pacients a la setmana, es caracteritza per la preparació dels seus integrants, l’aplicació de les tècniques més noves, com les teràpies individualitzades a partir de l’estudi genètic de les característiques del tumor del pacient, i la utilització de l’última tecnologia, com la mamografia 3D per tomosíntesi.

Així mateix, la Unitat de Mama de l’Hospital d’Alzira ha estat una de les pioneres a Espanya en utilitzar de forma sistemàtica la Ressonància Magnètica (RM) per tal de determinar les característiques dels tumors de mama i decidir millor el tractament a seguir, cosa que li ha valgut premis nacionals i internacionals.

Deixa el teu comentari