L’IVC organitza ‘La festa del curt’ en 36 centres educatius valencians

L’Institut Valencià de Cultura ha organitzat ‘La festa del curt’, que se celebra en la setmana del 17 al 21 de desembre i en la qual participen 36 centres educatius valencians. L’objectiu d’aquesta activitat és promoure la difusió del curtmetratge valencià als centres valencians de tots els nivells educatius.

Per a participar en ‘La festa del curt’, els centres educatius han d’accedir a la pàgina web de la Direcció Adjunta d’Audiovisual i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura consultar aquí, en la qual es pot trobar una llista de curts de direcció o producció valenciana, classificats per gènere i edat recomanada.

En aquesta pàgina es podrà triar el millor programa de curts per a l’alumnat, ja siga adaptat al temari o contingut d’una matèria, o un programa més general per a tot el curs, etapa o centre.

Tan sols s’han de triar els curts, demanar la clau d’accés i comunicar quins seran els curts que es projectaran al centre escolar. Llavors es passaran els materials perquè es puguen projectar. Per a demanar la clau d’accés als curts, s’ha de contactar amb lafestadelcurt@gmail.com.

Els curts disponibles en aquesta edició són ‘Acabo de tener un sueño’, ‘Algo queda’, ‘Apolo81’, ‘Cuando todo pase’, ‘Deazularrojo’, ‘El último abrazo’, ‘La buena fe’ , ‘Lucas’, ‘Salvador. Historia de un milagro cotidiano’, ‘Sé lo que quieras’, ‘Un año y un día’, ‘Un lugar’, ‘Un lugar mejor’, ‘Uno’ i ‘Voluntario’.

La llista es completa amb els curts d’animació ‘Dent de lleó’, ‘El ataque de los robots de nebulosa-5’, ‘El criptozoólogo’, ‘El invernadero’, ‘El ladrón de caras’,’El vendedor de humo’, ‘Fallas 37. El arte en guerra’, ‘Greta y los vegafantásticos’,’Oa’, Órbitas’,’The End’, ‘The Neverending Wall’, ‘Vecinos’ i ‘Via Tango’.

Concurs de ‘La festa del curt’

Els centres també poden participar en dos concursos vinculats amb ‘La festa del curt’.

S’ha convocat un concurs de vídeo per a l’alumnat de Secundària que té com a objectiu la implicació de l’alumnat i del professorat, a través de la realització d’un petit curt o vídeo d’una durada màxima de 3 minuts i relacionat amb els curtmetratges valencians vistos, que es podrà veure a través de YouTube.

També s’ha convocat un concurs de cartells per a alumnes de Primària que té com a objectiu la implicació de l’alumnat i del professorat, a través del dibuix com a mitjà de comunicació d’una història audiovisual.

Tant els cartells com els vídeos a concurs estaran relacionats amb els curtmetratges que projecte cada centre. Les bases dels dos concursos es poden trobar en la web de la Direcció Adjunta d’Audiovisual i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura.

Compartir L”IVC organitza “La festa del curt” en 36 centres educatius valencians Compartir L”IVC organitza “La festa del curt” en 36 centres educatius valencians Compartir L”IVC organitza “La festa del curt” en 36 centres educatius valencians Com

Deixa el teu comentari