L’IVC presenta en la Filmoteca el clàssic francés ‘La bestia humana’ de Jean Renoir

La projecció s’emmarca dins del cicle ‘Bàsics Filmoteca: El ‘remake’. Ecos i retorns’

El cicle també programa ‘Deseos humanos’ de Fritz Lang

La Filmoteca projecta dijous 5 de març, a les 19.00 hores, ‘La bestia humana’ (1938), dirigida per Jean Renoir, dins del cicle ‘Bàsics Filmoteca’ dedicat al ‘remake’. La sessió compta amb presentació i col·loqui de Begoña Siles, professora de la Universitat CEU-Cardenal Herrera. La pel·lícula es podrà tornar a veure dissabte 7, a les 20.30 hores.

Protagonitzada per Jean Gabin i Simone Simon, ‘La bestia humana’ és un dels grans clàssics del cinema francés i l’adaptació de la novel·la homònima escrita per Émile Zola en 1890.

Conta la història del maquinista de tren Lantier, un home solitari, misogin i violent que està marcat per l’estigma hereditari de la bogeria. Soho és feliç mentre condueix la seua locomotora, que cobreix el trajecte des de Le Havre fins a París. Lantier comet un error en enamorar-se de Sévérine, que el que busca és induir-lo a matar el seu marit.

Protagonitzada per Glenn Ford i Gloria Grahame, ‘Deseos humanos’ (1954) de Fritz Lang, és també l’adaptació de l’obra de Zola, però ajustada als codis del cinema negre i centra la seua atenció en la figura de la ‘femme fatale’: un home mata un dels antics amants de la seua dona. Aquesta, implicada en el crim, sedueix un jove ferroviari amb la fi, al seu torn, d’assassinar el seu marit.

‘Deseos humanos’ es projecta divendres 6 de març, a les 18 hores i dissabte 7, a les 22.30 hores.

La sessió del dijous 5 de març, a càrrec de Siles, abordarà el diàleg entre aquestes dues adaptacions al cinema de la novel·la de Zola.

Bàsics Filmoteca: El ‘remake’. Ecos i retorns’

En la seua desena edició, el cicle se centra en el ‘remake’, terme anglés específicament cinematogràfic que significa literalment tornar a fer alguna cosa. Un ‘remake’ és una nova versió d’un film previ amb el qual manté unes relacions d’identitat que es poden establir tant en l’aspecte argumental com en el que concerneix les mateixes imatges.

L’enfocament didàctic de ‘Bàsics Filmoteca’ es materialitza en sessions amb presentacions i col·loquis a càrrec d’especialistes en anàlisi cinematogràfica. Aquestes sessions se celebren els dijous, a partir de les 19.00 hores. L’entrada de les sessions és gratuïta amb la presentació del carnet d’estudiant i amb el pas previ per taquilla.3 archivos adjuntos

Comenta la notícia