L’obertura de la Porta Santa de la parròquia de la Santa Creu de Llombai dona inici a l’Any Jubilar Sant Francesc de Borja

La parròquia Santa Cruz de la localitat valenciana de Llombai ha celebrat l’obertura de la Porta Santa, presidida pel bisbe auxiliar de València monsenyor Arturo Ros, acte amb el qual començarà l’Any Jubilar Sant Francesc de Borja, concedit pel papa Francisco en el 350 aniversari de la canonització del sant, en 2021, i el 450 aniversari de la seua mort, en 2022.

La parròquia de Llombai és un dels temples jubilars durant aquest any Sant, igual que les esglésies regides per la Companyia de Jesús en l’Arxidiòcesi, les parròquies el titular de les quals és Sant Francesc de Borja.

La solemne obertura de la Porta Santa de la parròquia Santa Cruz de Llombai ha començat amb un acte d’acolliment, per part de l’alcalde i autoritats civils, que van mostrar la seua alegría al vore el massiu acolliment social per part de la gent del municipi.

TCom a preparació per a l’obertura de l’Any Jubilar es van organitzat en la parròquia als dies previs torns de confessió els dies previs i es va convidar als fidels a adornar els balcons i finestres de les seues cases amb tapissos de Sant Francesc de Borja.

L’Any Jubilar va ser concedit pel Papa Francisco al abril per a intensificar el coneixement i devoció a Sant Francesc de Borja, després d’haver sigut sol·licitat pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

Aquest any Jubilar dedicat a Sant Francesc de Borja -patró de la Noblesa d’Espanya que abans de ser religiós va ser marqués de Llombai, baró de Turís, virrei de Catalunya, duc de Gandia i Gran d’Espanya- va començar en la diòcesi el diumenge 3 d’octubre de 2021.

Deixa el teu comentari