L’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor/a de l’Horta Sud atén 243 consultes

La Mancomunitat de l’Horta Sud va posar en funcionament la OCIC el mes de setembre passat per a donar servei a huit municipis de la comarca que, en la seua majoria, no disposaven d’oficina municipal.

L’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor/a de l’Horta Sud ha atés 243 consultes i reclamacions en els seus primers tres mesos de funcionament. La OCIC Horta Sud és una iniciativa de la Mancomunitat de l’Horta Sud i es va posar en funcionament el mes de setembre passat per a donar servei a huit municipis de la comarca que, en la seua majoria, no disposaven d’oficina municipal. El servei és itinerant i atén de manera presencial als veïns i veïnes d’Alcàsser, Alfafar, Benetússer, Beniparrell, Massanassa, Picanya, Picassent i Sedaví dues vegades al mes en cada municipi.


De les 243 actuacions de l’oficina, 158 han sigut consultes en matèria de consum mentre que la resta, 85, han sigut reclamacions. D’aquestes últimes 29 han tingut una resolució favorable i 38 es troben en tràmit en aquests moments. La resta, o bé han sigut desfavorables, arxivades o es troben en la via judicial o en la junta arbitral de consum.


Per sectors, la telefonia ha sigut el sector que més reclamacions i consultes ha generat amb un 26% del total. El segon tema que més s’ha consultat ha sigut la factura de la llum suposant prop d’un 10% del total seguit molt de prop pel sector de la venda i reparació d’automòbils amb un 9%. Altres sectors que també acumulen una quantitat important de reclamacions i consultes són les assegurances i les entitats bancàries i financeres.


Per a la presidenta de la Mancomunitat de l’Horta Sud Eva Sanz aquestes dades demostren que l’assistència a la ciutadania en matèria de consum és un servei que els veïns i veïnes venien reclamant. “Amb l’oficina comarcal hem ajudat els ajuntaments a poder oferir un servei que per a molts d’ells suposava un esforç important i que ara i en fer-ho de manera mancomunada és econòmicament més accessible”, ha explicat.

Comenta la notícia