Un lustre de paelles al Japó amb el Concurs de Sueca

Esta és la cinquena vegada consecutiva que el certamen gastronòmic recala en el país nipó, en una de les semifinals internacionals més afiançades

Sueca, 21/05/2018.El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca continua el seu tour per tot el món. Directament de Califòrnia, l’anterior cap de setmana, este diumenge el certamen gastronòmic ha arribat a Japó. Així, en la ciutat de Nishio, a la prefectura d’Aichi, regió de Chubu, s’ha celebrat la cinquena semifinal en el país nipó.

El Concurs es va portar a terme en un paisatge incomparable. Els deu participants en esta fase eliminatòria cuinaren les seues paelles en un camp envoltats d’oliveres centenàries i palmeres, curiosament importades d’Elx. Tots ells elaboraren les paelles a partir dels mateixos ingredients, els que marca la recepta original del plat valencià per excel·lència.

L’establiment guanyador d’esta edició va ser Jugem, d’Okazaki. El segon classificat va ser el Bar España, de Sapporo, qui va ser el primer guanyador de les semifinals organitzades al Japó, en el 2014 i 2015, i participant a la final de Sueca del 2015 on va guanyar un dels accèssits. I el tercer, Anocado Restaurante, de Tokio, qui va ser el guanyador l’any passat en la semifinal nipona.

El guanyador, com en la resta de semifinals internacionals, ha obtingut el passe directe per a enfrontar-se amb els millors cuiners de paella del món, en la final de la 58 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que tindrà lloc el diumenge 16 de setembre.

L’esdeveniment, com en anteriors edicions, va tornar a generar molt d’interés entre els mitjans de comunicació, molts dels quals es feren ressò de la cita gastronòmica, ja consolidada en terres japoneses. La delegació del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca que va viatjar a Nishio, van estar acompanyats en tot moment per l’alcalde de la ciutat, Ken Nakamura.

El mestre paeller, Jesús Melero, va oferir com és habitual una master class el dissabte 19, jornada prèvia a la celebració de la semifinal, la qual seguiren tots els participants amb molt d’interés. El mateix dissabte l’alcalde també va rebre oficialment en l’Ajuntament als representants del Concurs i als seus ambaixadors en Àsia, Ulises Menezo i Kenji Oya, organitzadors de la prova.

Deixa el teu comentari