Mesurament de la massa muscular i control de glucèmia a Burjassot pel Dia Mundial de la Diabetis

Amb motiu del Dia Mundial de la diabetis, que se celebra el 14 de novembre, l’Associació de Diabètics de Burjassot, amb el suport de la regidoria de Sanitat que dirigeix Isabel Mora i la col·laboració de la farmàcia del municipi que dirigeix la doctora Bàrbara Gómez Taylor, han posat en marxa una campanya sanitària, durant aquesta setmana, centrada en el control de la massa muscular, en la població en general i amb major atenció en els pacients diabètics.

Així, durant els dies 12 i 13 de novembre, de la mà de la nutricionista Ana Gea, les persones que han demanat la seua cita poden acudir a la farmàcia per a conéixer la seua massa muscular i per a fer-se la prova de la glucosa, de manera gratuïta. Tal com explica la nutricionista Ana Gea, la força muscular té especial rellevància, sobretot, en les etapes més avançades de la vida, perquè la seua disminució pot contribuir a generar una major fragilitat i morbiditat.

Una vegada coneguda la massa muscular dels pacients, es pot realitzar un abordatge preventiu assessorant-los sobre els requeriments de proteïna necessaris en la seua alimentació, així com la necessitat d’incorporar rutines d’exercici de força, per a incrementar la massa muscular i fugir així de malalties com la sarcopenia. En la diabetis mellitus, aquesta acció resulta de vital importància per a la millora de la progressió de la patologia de manera que, aprofitant la proximitat del Dia Mundial de la Diabetis, s’ha realitzat un abordatge conjunt de totes dues campanyes sanitàries.

En la imatge, un moment en el qual Isabel Mora, regidora de Sanitat i Adela Pérez, presidenta de l’Associació de Diabètics coneixien de primera mà la marxa de la campanya amb la doctora Gómez Taylor i la nutricionista, Ana Gea.

Deixa el teu comentari