Mislata inicia el nou curs escolar amb la major inversió de la seua història en els col·legis de la ciutat

A través del Pla Edificant, Mislata invertirà durant aquest curs escolar 2,4 milions d’euros per a millorar tres centres educatius

Carlos F. Bielsa: “és un orgull poder dir que en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i el seu pla Edificant i el Pla de Manteniment d’Escoles de la Diputació de València, hem pogut fer dels nostres col·legis espais millors”

Nervis, una mica de somni i motxilles carregades d’il·lusió són les imatges habituals del primer dia del curs escolar. Els col·legis i instituts de Mislata han obert hui les seues portes per a rebre a més 7000 alumnes i alumnes de totes les etapes educatives: Educació Infantil, Primària, ESO, Batxiller i FP.

A aquest primer dia de col·legi han assistit l’alcalde la de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, al costat de la regidora d’educació Ana María Julián, a saludar als xiquets i xiquetes del Mestre Serrà. El primer edil ha volgut desitjar un feliç primer dia de col·legi i ha demanat als alumnes i alumnes “que facen cas als profes i s’ho passen molt bé durant el curs”.
L’esforç i la importància dela educació per al govern de Bielsa s’ha vist confirmat aquest estiu, ja que s’han invertit més de 500 mil euros destinats a millorar les instal·lacions educatives, des de rehabilitació de banys en el CEIP Gregorio Mayans, repavimentación parcial del pati per a col·locació d’un nou parc infantil en el CEIP Amadeo Tortajada, enrajolat nou a les aules del CEIP Maestro Serrano o un dels canvis més importants de l’estiu, la substitució de la fusteria exterior del CEIP l’Almassil amb una inversió de 240.000 euros. Segons Bielsa, “per a Mislata és un orgull poder dir que en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i el seu pla Edificant i el Pla de Manteniment d’Escoles de la Diputació de València, hem pogut fer dels nostres col·legis espais millors”.

A més, gràcies a Edificant també “es construirà un nou col·legi amb 3 línies educatives, més modern i avantguardista, adaptat als nous mètodes educatius”, ha afirmat Bielsa al final de la seua visita.

Per part seua, Ana María Julián, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Mislata, remarcava que, a més d’aquestes grans inversions, s’estan duent a terme altres xicotets projectes proposats pels claustres de professors delos diferents centres, i que pretenen millorar les condicions educatives de l’alumnat. Un d’ells, s’escometrà fora dels centres educatius ja que, s’adaptaran els passos de zebres dels voltants amb pictogrames inclusius, perquè xiquets amb trastorn de l’espectre autista o problemes de comunicació “puguen entendre millor com caminar pel carrer i siga més segur per a ells”. Aquest projecte és el resultat d’un conveni a realitzar amb TEAVial.

Un dels projectes estavella del passat curs van ser els patis inclusius. L’ajuntament de Mislata ha fet un esforç perquè aquest reeixit projecte tinga continuació en el temps i s’amplie la seua aplicació als instituts de la localitat. “Estem molt contents perquè a poc a poc s’aniran veient els patis transformats en espais més coeducatius i més inclusius en tots els centres”, apuntava Ana María Julián, que també ha volgut desitjar un feliç inici de curs a tots els xiquets i xiquetes que començaven el seu primer dia de col·legi després d’unes llargues i merescudes vacances.

Deixa el teu comentari