Mompó: «La platja del Perelló es troba en una situació límit i necessita solucions definitives»

Els temporals i els canvis en els corrents han provocat la regressió de la platja perdent fins a 20 metres d’amplària

L’alcalde del Perelló proposa la construcció d’esculls artificials a 500 metres de la costa o dragar arena que roman en l’aigua

El president provincial del PP de València, Vicente Mompó, ha alertat hui que «la platja del Perelló es troba en una situació límit i necessita solucions definitives».

Mompó ha recorregut el litoral d’aquesta localitat i també dels Palmeres al costat de l’alcalde del Perelló, Juan Botella; el diputat provincial, Avelino Mascarell; el coordinador general provincial, José Vicente Anaya; la coordinadora comarcal de la Ribera Baixa, Estefanía Requeni; el secretari comarcal, Vicent Codoñer; així com amb l’edil d’Urbanisme de Sueca, Fernando Franco; i la presidenta del partit en aqueixa localitat, María Ángeles Matoses.

Ha explicat el líder provincial que «són nombroses les platges que es troben en molt mala situació i si segueixen així perdrem un actiu econòmic per a la província de primer nivell».

Els efectes dels últims temporals han sigut demolidors a la platges del sud de València i, en el cas del Perelló, es veu agreujat pel canvi en els corrents marítims que les successives ampliacions del port de València han suposat.

Mompó ha recordat que la regressió de la platja al Perelló és de fins a 20 metres d’amplària i les solucions que s’ofereixen són «sempre provisionals». L’aportació d’arena durant els dos pròxims anys és el que ara mateix ha posat sobre la taula la Demarcació de Costas però «és alguna cosa que tots els experts assenyalen com a efímer», ha indicat el president provincial.

És per això que ha reclamat que «s’aborden situacions que tinguen una major permanència i efectivitat perquè els pobles s’han ja molt constrets entre la mar i L’Albufera».

L’alcalde del Perelló, Juan Botella, ha demanat que «més enllà de l’aportació d’arena, que ara pot ser la solució més immediata, cal pensar en noves iniciatives».

Ha apuntat a la construcció d’esculls artificials a 500 metres de la costa perquè «quan vinguen els temporals puguen fer una funció de minimitzar la seua intensitat i evitar així que la mar s’emporte tota l’arena de la platja».

També ha explicat que hi ha qui apunta a la possibilitat de «dragar l’arena que hi ha en l’aigua i retornar-la després a la platja», però en qualsevol cas ha insistit en la necessitat d’evitar que amb cada temporal desaparega l’arenal d’aquesta localitat

Deixa el teu comentari