Mompó (PP) exigeix a Sánchez i a Puig que «atenguen a tots els afectats per les pluges» i demana que «no deixen una altra vegada sols als alcaldes»

Ha recorregut hui Sollana i Sueca i lamenta que el Govern i la Generalitat seguisquen sense executar obres previstes en els plans antirriuades
Sol·licita que les ajudes als damnificats arriben amb celeritat i no passe com amb les promeses al gener per l’anterior temporal i que encara no han arribat

El president provincial del PP de València, Vicente Mompó, ha seguit hui el recorregut per algunes de les localitats més afectades per les fortes pluges del passat dijous després de visitar ahir Alzira i Benimodo. Així, ha pogut comprovar de primera mà els danys que el temporal ha causat a Sollana on zones del barranc, alguns habitatges i nombrosos camps d’arrossars s’han vist molt perjudicats.

Mompó ha exigit al president del Govern, Pedro Sánchez, i al president de la Generalitat, Ximo Puig, que «atenguen a tots els afectats per les fortes pluges», al mateix temps que ha demanat que «no deixen una altra vegada sols als alcaldes».

El líder provincial ha estat acompanyat en el seu recorregut per l’alcalde de la localitat, Vicent Codoñer; així com pel secretari executiu de Política Autonòmica i portaveu de Medi Ambient del PP en el Congrés, César Sánchez; i pel senador per València, Fernando de Rosa.

Ha lamentat que «els continus avisos que hem llançat des de fa més de dos mesos des del Partit Popular perquè es netejaren adequadament els barrancs no han sigut atesos i hui tenim les conseqüències d’aqueixa imprevisió».

A continuació, Mompó s’ha desplaçat amb Sánchez i De Rosa a la veïna localitat de Sueca on han sigut acompanyats pel portaveu del PP i regidor d’Agricultura, José Luis Ribera.

També en aquesta població s’han vist seriosament danyades les infraestructures agrícoles, mobiliari urbà, la zona de la platja i fins al camp de futbol després de l’episodi de pluges que va acumular fins a 472 litres en tot just 24 hores.

Vicente Mompó ha lamentat «els danys que s’han registrat en negocis, habitatges de particulars, infraestructures viàries i agrícoles davant la força de l’aigua».

Ha reconegut que «és difícil gestionar una situació com aquesta en la qual cauen molts litres en poc temps» però també ha lamentat que «sabem que en aquesta època de l’any els episodis de fortes pluges són freqüents i havíem d’estar millor preparats per a afrontar-los».

Per això, ha insistit que «no es pot deixar sense netejar zones de barrancs que després provoca l’arrossegament de canyes i materials que tapen els ulls dels ponts i provoquen desbordaments, com també succeeix en els llits dels rius».

Peticions dels alcaldes sense resposta
«Els alcaldes porten molt temps reclamant aqueixes actuacions de neteja i l’execució d’infraestructures sense haver tingut eco de les Administracions central i autonòmica», ha indicat.

«La neteja d’estes zones on s’ha d’evacuar l’aigua durant un episodi de fortes pluges com el que acabem de patir ha de ser exhaustiva», ha explicat Mompó, qui ha responsabilitzat a l’Executiu de Sánchez, a través de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, d’aqueix mal estat de barrancs i llits.

Tampoc ha volgut oblidar-se de «els centenars de milions d’euros que la Generalitat que encapçala Ximo Puig té sense executar dels plans antirriuades en municipis de risc, noves conduccions i arranjament de llits que s’uneixen a les preses de laminació que l’Estat té previstes i no escomet».

Mompó ha reiterat, com ja va dir ahir a Alzira, que «sempre que es produeixen episodis de pluges torrencials el Consell de Ximo Puig i el Govern de Pedro Sánchez centrifuguen les responsabilitats cap als ens locals».

Per al president provincial és important que «cada administració assumisca les seues atribucions i que no siga sempre l’alcalde o alcaldessa qui haja d’assumir competències impròpies».

Finalment, ha exigit que les ajudes als ciutadans afectats per les pluges «arriben amb celeritat perquè les que havien d’haver sigut abonades per a arreglar desperfectes del temporal del passat mes de gener encara no han arribat a molts municipis i això, deu mesos després, revela una situació intolerable de desistiment de funcions i abandó dels nostres veïns».

Deixa el teu comentari