Mor el sacerdot jubilat valencià Francisco Javier Puchol, que va ser rector del Perelló durant 40 anys

El sacerdot valencià Francisco Javier Puchol Marco, que va ser rector de la pedania suecana del Perelló durant quatre dècades, va morir ahir, diumenge, als 86 anys d’edat en el seu domicili de Sueca.

La capella ardent ha quedat instal·lada precisament en la parròquia Sant Pasqual Bailón, del Perelló, l’Ajuntament de la qual li havia declarat “Fill predilecte”.

Igualment, la mateixa parròquia acollirà aquesta vesprada, a les 16 hores, la missa exequial pel seu etern descans, presidida pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

Natural de la localitat de Sueca, Francisco Javier Puchol va rebre l’ordenació sacerdotal a València en 1960 i va ser rector, entre 1961 i 1964, en les pedanies de Venda de Gaeta i en Els Pedrones.

Durant prop de 40 anys, des de 1964 fins a 2003, va ser rector en Sant Pasqual Bailón, al Perelló, i també des de 1964 fins a l’actualitat va exercir el càrrec de capellà en la Capella de Sant Roque, en Les Palmeres (Sueca).

A més, va ser capellà, des de 2006 fins a 2020, en la residència d’ancians Sagrat Cor regida per les Germanetes dels Ancians Desemparats a Sueca.

Va ser també membre de la comissió diocesana de Turisme i Temps Lliure des de 1997.

Recentment, Francisco Javier Puchol Marco, havia donat a l’Ajuntament del Perelló el seu arxiu fotogràfic compost per més de 2.000 imatges, que abasten les quatre dècades en les quals va ser rector, i en les quals va recollir els costums i actes religiosos, culturals i socials més rellevants.

En els seus quaranta anys al capdavant de Sant Pasqual Bailón, Puchol va promoure, entre altres iniciatives, la construcció del nou temple parroquial d’aqueixa població, i de les ermites dels Palmeretes, El Pouet i el Recatí, a més de la barraca que porta el seu nom i la posada en marxa d’una banda de cornetes i tambors.

En 2010, el consistori del Perelló li va concedir el títol de “Fill Predilecte” en reconeixement “a la seua labor realitzada a favor de la religió, la història, la cultura i el benestar de la societat perellonera”, segons va explicar llavors el propi Ajuntament.

Puchol Marco, que va cursar els estudis de Batxiller en l’Escola Pia de València, va ingressar als 18 anys en el Seminari de Moncada, on va realitzar els estudis universitaris de Teologia i els de Filosofia, i va ser ordenat sacerdot a Sueca, en 1960, pel llavors arquebisbe de València, monsenyor Marcelino Olaechea.

Deixa el teu comentari