Naix el «Ple a l’escola», un projecte per acostar l’alumnat de Picassent a millorar els parcs infantils del municipi

Prendre decisions de manera comunitària i efectiva, així com respectar els espais públics, entre d’altres, son alguns dels objectius d’este projecte municipal que s’enceta en el curs present

El Ple a l’Escola és un projecte de la Regidoria de Participació Ciutadana dirigit a l’alumnat de 5é i 6é de primària dels centres educatius de Picassent, els quals, a través d’un treball previ d’estudi, anàlisi i debat, posaran sobre la taula quines millores volen executar en els parcs infantils del poble. Aprendre a debatre entre elles i ells, a saber gestionar els recursos econòmics de l’Administració, i conéixer més el seu funcionament, són també els objectius d’esta proposta que ha sigut molt ben acollida pels centres. 

«La idea va nàixer ja fa uns mesos però donada la situació actual i l’estat d’alarma decretat el passat mes de març, va haver de fer-se un parèntesi en el desenvolupament del mateix. Ja esta setmana, amb el curs iniciat, ha tingut lloc una reunió, coordinada per la Regidoria de Participació Ciutadana i l’Associació Itaca, amb els tutors dels cursos assenyalats per tornar a reprendre esta iniciativa», manifesta Salvador Morató, regidor de l’àrea de Participació Ciutadana.

D’esta manera, l’assignació d’un parc municipal concret a cada centre i un pressupost seran les ferramentes en les quals tindrà que treballar l’alumnat perquè, de manera democràtica, i a través d’un ple, tots i totes decidisquen quines millores volen realitzar. 

Deixa el teu comentari